20 Haziran 2021 11:43

Kartal Belediyesinde işçilerden uyarı eylemi

Kartal Belediyesinde çalışan işçiler, fazla mesai, ikramiyeler ve geriye dönük alacakları için uyarı eylemi yaptı. Yönetime salı gününe kadar zaman tanındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kartal Belediyesinde çalışan işçiler, 5’er bin lirayı bulan fazla mesai, ikramiyeler ve geriye dönük alacakları için eylem yaptı. Dış temizlik işçileri alacaklarının ödenmesini istedi.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Kartal Belediyesinde dış temizlik işçileri sorunlarının çözülmesi için gece ve gündüz vardiyalarının birleştiği sabah saat 05.30’da işbaşı yapmadı.

İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Yıldırım, 5’er bin lira alacaklarının yanı sıra soyunma ve dinlenme yerlerinin eksikliğini de dile getirdi.

Bir önceki topu iş sözleşmesinde bağıtlanmasına rağmen 2 yıldır bu sorunun çözülmediğini dile getiren Yıldırım, gayriinsani koşullarda çalıştıklarını belirterek yaşadıkları sorunların çözülmesini istedi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI, SORUNU ÇÖZMEK İÇİN TOPLANTI YAPACAKLARINI SÖYLEDİ

İşçiler eylemlerine devam ederken Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Türkmen, İmam Aydın ve birim müdürleri de eylem alanına geldi.

Cengiz Türkmen, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in CHP’nin düzenlediği ‘Belediye Başkanları Çalıştayına katılmak üzere Gaziantep’te bulunduğunu belirtti.

Türkmen, uyarıyı aldıklarını Başkan Gökhan Yüksel’in dönüşü ile birlikte bir toplantıyla sorunu çözmek üzere ele alacaklarını belirtti.

İŞÇİLER YÖNETİME SALI GÜNÜNE KADAR ZAMAN TANIDI

Yapılan açıklama üzerine işçiler salı gününe kadar zaman tanıyarak eylemlerini saat 09.30’da sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urartu arkeolojisinin duayen ismi: Altan Çilingiroğlu

SONRAKİ HABER

Arçelik’e yeni dev fabrikalar, işçiye bir kuru çikolata!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...