16 Haziran 2021 13:27

Yeldana Kaharman’ın otopsi raporunu yayınlayan Baransel Ağca'ya bir soruşturma daha

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu paylaşan Gazeteci Baransel Ağca hakkında soruşturma açtı.

Baransel Ağca'nın fotoğrafı, @brnslagca hesabından alınmıştır

Paylaş

Gazeteci Baransel Ağca, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne dair paylaştığı otopsi raporu nedeniyle hakkında "Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirmek ve yaymak" suçundan soruşturma başlattığını duyurdu.

Gizlilik kararı olmayan dosyada, 2 yıldır şüphelerin kaynağı olan otopsi raporunu açıkladığı için yargı eliyle cezalandırmak istendiğini belirten Ağca, "Benimle uğraşmayı bırakın görevinizi yapın. Yeldanaya ne oldu?" diye sordu. Ağca, Yeldana Kaharman'ın ölümündeki soruşturma dosyası ve otopsi raporuna dair şüphelerini bir kez daha sıraladı.

Baransel Ağca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları dile getirdi:

"Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne dair paylaşmış olduğum otopsi raporu nedeniyle hakkımda "Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirmek ve yaymak" suçundan soruşturma başlattı.

Gizlilik kararı dahi olmayan dosyada, 2 yıldır şüphelerin kaynağı olan otopsi raporunu açıklayıp kamuoyu vicdanını rahatlatmayanlar, bunu yaptığım ve dosyadaki şüpheleri dile getirdiğim için yargı eliyle beni cezalandırmaya çalışıyor.

Bu soruşturma, Yeldana'nın şüpheli ölümüne dair yaptığım haberlerin ardından hakkımda açılan ikinci soruşturma oldu. Bu vesile ile bir kere daha Yeldana hakkındaki soruşturma dosyası ve otopsi raporuna dair şüpheleri sıralamak isterim.

  1. Yeldana'yı ölmeden önce gören iki kişinin ifadesinde de yer alan alkol, aynı gün yapılan otopsi sırasında alınan kan örneğinin toksikoloji raporunda çıkmamıştır.
  2. Yeldana ölmeden önceki gece sol bacağında görülen morluklar otopsi raporunda yer almamıştır.
  3. Otopsi raporunda yer alan ve Yeldana'nın kafasında, biri 3,5 cm olmak üzere ORTA ŞİDDETTE 3 farklı darbenin izi sürülmemiştir. 
  4. Ölümden birkaç gün önce gerçekleşen bu darbeler ve "Yeldana'nın tehdit edildiği ihbarı" birleştirilmemiş, alınan bir ifade ile geçiştirilmiştir.
  5. HTS kayıtları tüm Mart ayını kapsamalı ve yalnızca android telefon değil Yeldana'nın dosyada yer almayan! siyah tuşlu telefonu (hat numarası dosyada var) da incelenmelidir. Dosyada sadece androidin HTS kaydı var ve tüm Mart ayını kapsamıyor.
  6. Otopsiyi yapan Dr. Selma Düzer, 2009 yılında Hozat'ta gerçekleşen şüpheli asker ölümünde "Otopside delil karartma" şüphesiyle soruşturma geçirmiştir. Bu da otopsinin tutarlılığına dair kamuoyunda ciddi şüphelere neden olmuştur.

Tüm bu şüphe ve çelişkiler ışığında, savcıların bu soruşturmayı yeniden açması ve bu şüpheleri kamuoyu nezdinde gidermesi gerekmektedir. Otopsi raporu İstanbul Adli Tıp'a gönderilmeli ve video ve fotoğraflar eşliğinde yeniden değerlendirilmelidir.

İddialarda adı geçen AKP Milletvekili Tolga Ağar ve Kanal 23 sahibi Burak Soylu'nun Mart ayı HTS kayıtları da dosyaya dahil edilmelidir. Kaldı ki Ağar'ın avukatı Cengiz Gülaç, soruşturmanın derinleştirilmesini müvekkilinin masumiyetini kanıtlamak açısından talep edeceğini söyledi.

Müvekkili hakkındaki tecavüz ve intihara zorlama iddialarına yanıt veren Cengiz Gülaç, Yeldana'nın çalıştığı Kanal 23'te katıldığı programda, 175 sayfalık soruşturma dosyasını talep edip aldığını, isteyen meslektaşı ile paylaşabileceğini söyledi.

Aslında burada çok basit bir durum var. Kamuoyu, özelde de bir gazeteci olarak ben, 21 yaşındaki bir kadının şüpheli ölümünün ardında yatan gerçekleri bilmek istiyoruz. Etkin bir soruşturma ile tüm gerçeklerin ortaya çıkması ve dahli olmayanların kendini aklaması çok kolay.

YELDANA İNTİHAR ETTİYSE ONU İNTİHARA SÜRÜKLEYEN NEDENLER NEDİR?

Yeldana intihar ettiyse onu intihara sürükleyen nedenler nedir? Bunu merak ediyorum ve bir gazeteci olarak bunu araştırıyorum. Fakat savcılarımız benim merak ettiğim konuyla değil benimle ilgileniyor. Bu davanın amacı bir gazeteciye zorla kaynağını açıklatmaktır. Açıklamayacağım!

Bu dosyanın yeniden açılması artık Türkiye yargısı açısından bir sınavdır. Gerçekler ortaya çıksın biz de gerçekleri yazalım. Yukarıda sıraladığım şüpheler bu dosyayı yeniden açmak için yeterli şüpheler. Benimle uğraşmayı bırakın görevinizi yapın. #YeldanayaNeOldu?"

Elazığ’da 28 Mart 2019 tarihinde evinde ölü bulunan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve bölgenin yerel televizyonu Kanal 23 sunucusu Kazakistanlı Gazeteci Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüyle ilgili otopsi raporunu yayınlayan Gazeteci Baransel Ağca 10 Mayıs'ta hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Peker'den, Erdoğan'ın ziyaret ettiği Azerbaycan paylaşımı: Bizim yamyamlar gidince...

SONRAKİ HABER

Sedat Peker'in ifşaladığı Hadi Özışık: Veyis Ateş gazeteciliği bırakmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...