15 Haziran 2021 17:52

Biden-Erdoğan görüşmesi: S-400'le Kabil Havaalanı teklifi arasında bağlantı yok

Erdoğan-Biden görüşmesine dair konuşan ABD'li bir yetkili "S-400'ler ile Kabil Havalimanı arasında bir bağlantı yok" dedi.

Tayyip Erdoğan, Joe Biden | Fotoğraf: NATO/Pool

Paylaş

ABD'li bir yetkili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın dünkü görüşmesinde, S-400 konusunun gündeme geldiğini ancak S-400'ler ile Türkiye'nin Kabil Havalimanı teklifi arasında herhangi bir bağ olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rus lider Vladimir Putin ile görüşmenin düzenleneceği Cenevre’de. İsminin açıklanmasını istemeyen bir ABD'li yetkili, Biden’ın uçağı Brüksel’den Cenevre’ye giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“S-400 SORUNU TÜRKİYE İLE BİZİM ARAMIZDA”

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre hem NATO’da hem de Rusya’yla ilişkilerde, nükleer silah kontrolu ve silahsızlanma konularının masada olduğunu söyleyen yetkiliye Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma sistemiyle ilgili soru da yöneltildi. S-400 konusunun hala gündemde olduğunu söyleyen yetkili, “Bu, Türkiye ile bizim aramızdaki bir konu. Bizim yasalarımızla ilgili. Bu konunun Biden-Putin zirvesinde değerlendirmeye alınmasını beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Yetkili, Türkiye’nin, ABD ve müttefiklerinin Afganistan’dan asker çekmesinin ardından Kabil’deki Hamid Karzai Havaalanı’nda güvenliği sağlama teklifiyle, S-400 sorununun bir bağlantısı olup-olmadığı sorusuna da, “Hayır, S-400 sistemiyle Kabil havaalanı teklifi arasında hiçbir bağlantı yok” yanıtını verdi.

Erdoğan ile Biden dün Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş üyesi Nedex Kimya işçileri greve hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: 15-16 Haziran'ın 51. yılında "artık yeter" deme vakti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...