15 Haziran 2021 12:25

Kadınlardan Maltepe'de 19 Haziran’da düzenlenecek İstanbul Sözleşmesi mitingine çağrı

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı Maltepe’de 19 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te düzenlenecek mitinge çağrı videoları paylaşıldı.

Mitinge çağrı afişi

Paylaş

“Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” diyen kadınlar, 19 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te Maltepe’de düzenlenecek mitingde bir araya gelecek.

Miting öncesi kadınlar, paylaştıkları çağrı videolarıyla alana çağırdı.

Miting öncesi yapılan çağrılarda şu ifadelere yer verilmişti:

"Maltepe miting alanında sözümüzü büyütmek, saldırılara seyirci kalmamak, geleceğimizin tarumar edilmesine izin vermemek için bir araya geliyoruz.

Birlikte haykıracağımız sözümüzü büyütmek için sen de bizimle yürü! Yürü ki; yıllardır tırpanlaya tırpanlaya kuşa çevirdikleri haklarımızı mücadelemizle geri alacak birlikteliği sağlayabilelim.

Haykır ki eşitsizliğe ve şiddete maruz kalmayacağımız, kaldığımızda karakol kapılarından yine şiddet yuvalarına döndürülmediğimiz bir gelecek kurmanın taşlarını döşeyecek haykırışı birlikte büyütebilelim!

Şimdi bütün öfkemizi, direncimizi, sözümüzü, gücümüzü birleştirip 'dur' deme zamanı! Şimdi 'Haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmiyoruz' demek için yan yana gelme zamanı!

Çünkü, İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede ortadan kaldırmak isteyenler, tepkisiz kalırsak başka haklarımızı da yok etme planlarını hayata geçirecek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de icra avukatına darp ve silahla tehdit

SONRAKİ HABER

Çift maaşlara tepki gösteren AKP'li Mehmet Metiner, tweetini silip hesabını kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...