11 Haziran 2021 13:22

Helikopterden atılan Osman Şiban ifade verdi: Askerlerden şikayetçiyim

Van’da helikopterden atılan Osman Şiban, “Bir askerin helikopter yanında başıma tekme atması sonrası bayıldım. O andan sonrasını hatırlamıyorum” diyerek, askerler hakkında şikayetçi oldu.

Osman Şiban | Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, 9 ay sonra ifade verdi. Hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Şiban, olay günü yaşadıklarını anlattı. Servet Turgut’la birlikte gözaltına alındıktan sonra helikoptere götürüldüklerini ve bu sırada darbedildiklerini belirten Şiban, “Askerler sürekli darbediyordu. Bizi helikopterin yanına götürdüler. Orada darp sürdü. Bir askerin helikopter yanında başıma tekme atması sonrası bayıldım. O andan sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi Mersin’de açtım” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Şiban, darbedilmesi sonucu helikopterin yanında bayıldığını ve sonrasını hatırlamadığını söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Şiban, kendisini darbeden askerler hakkında şikayetçi oldu. Şiban, ifadesinin alınmasının ardından hakkında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Ceri Gibbons: Türkiye’deki SiHA’ların kritik parçaları İngiltere’den

SONRAKİ HABER

Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Avcı serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...