25 Mayıs 2021 20:17

İngiltere'de uyuşturucu satıcısı peynirden yakalandı

İngiltere'de şifreli bir mesajlaşma servisinde peynir paketi tutan elinin fotoğrafını paylaşan uyuşturucu satıcısının parmak izleri analiz edildi, yakalanan zanlı 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Carl Stewart’ın yayımladığı, Merseyside Polisi tarafından Twitter'da yeniden yayımlanan peynir | Fotoğraf: Carl Stewart 

Paylaş

Elinde tuttuğu peynir paketinin fotoğrafını şifreli bir mesajlaşma servisinde paylaşan uyuşturucu satıcısı, polis tarafından parmak izlerinin fotoğraftan tespiti sayesinde 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Liverpool'da yaşayan 39 yaşındaki Carl Stewart’ın kimliği, suçlular tarafından yaygın olarak kullanılan ve geçen yıl başka bir operasyonda polisin sızdığı şifreli bir mesajlaşma servisinde paylaştığı peynir paketi tutan elinin fotoğrafından parmak izleri analiz edilerek tespit edildi. Polis, Stewart'ın “peynir sevgisi”nin tutuklanmasına yol açtığını aktardı.

Stewart, uyuşturucu madde tedarik etmekten suçlu olduğunu kabul ettikten sonra cezaevine gönderildi.

Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı'na göre, güvenli bir anlık mesajlaşma hizmeti sunan ilgili servis, dünya çapında 60 bin kişi tarafından yasadışı malların dağıtımını koordine etmek, kara para aklamak ve cinayet için plan yapmak amacıyla kullanılan bir "suç pazarı" idi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cemil Kırbayır’ın kapatılan dosyası tartışıldı: Zaman aşımı kararını tanımıyoruz

SONRAKİ HABER

Medeni Yıldırım davasında olaya dair rapor hazırlayacak uzman yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...