25 Mayıs 2021 11:26

İkizdere'de doğayı savunan 41 kişiye ceza kesildi, 34 kişiye adli işlem yapıldı

Rize İkizdere'de doğanın Cegiz İnşaat'ın liman projesine taş yetiştirmek için tahrip edilmesine itiraz eden 41 kişiye para cezası kesildi, 34 kişi hakkında da adli işlem yapıldı.

Ekran görüntüsü, İkizderelilerin videosundan alınmıştır

Paylaş

Rize İkizdere'de Cengiz İnşaat'ın liman projesi için taş çıkarmak gerekçesiyle yaşam alanlarının tahrip edilmesine, doğaya zarar verilmesine itiraz eden vatandaşlar, AKP iktidarı tarafından cezalandırıldı.

Yaşam alanlarını savunmak için eylem yapan yurttaşlardan 34'ü hakkında adli işlem yapıldı, 41'ine ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden idari para cezası kesildi.

Anadolu Ajansının aktardığına göre, 20 kişiye görevi yaptırmamak için direnmek, 1 kişiye kolluk kuvvetini alenen aşağılama, 2 kişiye bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma, 6 kişiye toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet, 5 kişiye konut dokunulmazlığını ihlal suçlamalarıyla adli işlem uygulandı

41 kişiye ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal gerekçesi öne sürülerek toplam 80 bin 100 lira idari para cezası kesildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pervin Buldan: Musa Anter, Savaş Buldan cinayetleri... O bölüm hâlâ sansürlü

SONRAKİ HABER

DİSK: Tüm kirli ilişkilerden hesap sorulması için mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...