17 Nisan 2011 11:01

‘Anadilde sağlık’ talebiyle alanlara

Türkiye genelinde sağlık emekçilerinin 19-20 Nisan tarihleri arasında yapacağı greve bölgedeki meslek örgütleri tam destek veriyor. Diyarbakır Sağlık Meslek Örgütleri Platformu, ‘Herkese eşit nitelikli ulaşılabilir ücretsiz , anadilde sağlık hizmeti’ talebiyle greve kitlesel şekilde katılacağını açıkladı.Sağl

‘Anadilde sağlık’ talebiyle alanlara
Paylaş

Sağlık emekçileri 19-20 Nisan tarihleri arasında ‘Sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve sağlık hizmetinin nitelikli verilmesi’ için grevde olacak. Acil ve yoğun bakım üniteleri dışında hizmetin verilmeyeceği greve yurttaşlarında destek vermesi bekleniyor. Sağlık emekçilerinin büyük grevinin hazırlıkları bölgedeki meslek örgütleri tarafından da sürdürülüyor. Hazırlıklara ilişkin bilgi veren Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, hükümetin sağlık politikasının sağlık sistemini çöküşe götürdüğünü belirterek, “13 Mart’ta Ankara’da yapılan sağlık mitingine katılan 30 bine yakın sağlık çalışanı sorunlarını ve çözüm talebini dile getirdi. Ancak hükümet bu talepleri ciddiye almadı. 19-20 Nisan’da tüm sağlık çalışanlarının katılacağı Ezacılar ve diş hekimlerinin de katılacağı bir grev yapacağız. Temel hedefimiz ‘Herkese eşit nitelikli ulaşılabilir ücretsiz ve en önemlisi de anadilde sağlık hizmetidir” şeklinde konuştu.

Koç “Bölgede özelikle insanlar sağlık hizmetini yeterince alamıyor. İnsanlarımızın yüzde 20’si anadil dışında başka bir dil bilmiyor. Bu nedenle vazgeçilmez bir insan hakkı olan anadilde sağlık hizmeti en önemli taleplerimizden olacak” dedi.

SES Diyarbakır Şube Başkanı Hülya Uyanık ise, bölgede en büyük taleplerinin anadilde sağlık hizmeti olacağını belirtti. Sağlık hizmetini anadil de vermek istediklerini belirtti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırspor iş bıraktı

SONRAKİ HABER

İzmir hem çok güzel hem çok şanssız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...