20 Mayıs 2021 11:39
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mayıs 2021 15:03

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Rize'de provokasyon girişimiyle karşılaştı

Rize'ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grubun sözlü sataşmalarıyla karşılaştı, arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu tepki gösterdi, "Seçimden korkma Erdoğan" dedi.

Meral Akşener Rize'de | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat'ın taş ocağı için yapılan çalışmaya karşı direnen köylüleri ziyarete giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilçe merkezinde bir grubun sloganları ve sözlü sataşmalarıyla karşılaştı.

Trabzon'dan kara yoluyla İkizdere'ye gelen Akşener'e bir grubun 'terörle işbirliği' suçlamasıyla yaptığı sözlü sataşma üzerine tartışma yaşandı. Grupla partililer arasında arbede yaşandı.

"MEGRİ MEGRİ'Yİ BEN Mİ OKUDUM"

AKP’li bir kadın Akşener'e "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin? PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu? Açıklama yapar mısınız?" diye sordu.

Bunun üzerine Akşener "Yapmıyorum kardeşim, bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira? Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp, ayıp be. Megri megri'yi ben mi söyledim? Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum? Haydi oradan" cevabını verdi. Gerginlik artınca polis araya girdi.

Akşener ilçeden köylülerin bulunduğu alana gitti. Yöre halkından sadece Gürdere ve Cevizli köylülerinin alana girmesine izin verilirken, İYİ Parti heyeti de alınmadı. Alana sadece Akşener'in girmesine izin verildi.

Ardından Çayeli ilçesine geçerek esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener'e burada da tepki gösteren bir grup ile partililer arasında sözlü gerginlik yaşandı. Polis, iki grubun arasına girerek önlem aldı. Polisin uyarısı ile tepki gösteren grup alandan ayrıldı.

AKŞENER: ÇİRKİNLİK SAHİBİNİ ÇİRKİNLEŞTİRİR

Yaşananlara dair konuşan Akşener, "Ne İkizdere'de ne Çayeli'nde herhangi bir davranışla karşılaşmadım. İki ilçedeki bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da çok üzüldüler bu görüntüden, ne Çayeli'ne ne İkizdere'ye yakışmadı. Partimizi, kendimi, övmek, propaganda yapmak için gitmemiştik. İkizdere'deki o taş ocağına karşı hakkını korumaya çalışan, sesini duyurmaya çalışan, köylülerin durumunu görmek üzere gitmiştik ve onu sizlerin aracılığıyla kamuoyunda o sesi tekrar tekrar duyurmak amacıyla gitmiştik. Bütün bunların sonuçları olarak o çirkinlik bu yapmaya çalıştığımız hak aramanın yanında durma eylemimizi örtemedi, örtemeyecek. Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok." dedi.

AKP MİLLETVEKİLİ AVCI "DEMOKRATİK TEPKİ" DEDİ

AKP Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Akşener’e yönelik saldırıları "demokratik tepki" olarark niteleyerek "Kendi ülkenin Cumhurbaşkanına katil benzetmesi yapıp iki gün sonra onun en çok destek gördüğü, en çok sevildiği ilde, baba ocağında böyle bir program hangi maksatla düzenlenir? Bunun adı provokasyon değil de nedir? Sayın Akşener Cumhurbaşkanı adayı olarak daha önce de Rize’ye geldi ve hiçbir olay yaşanmadı. Bugün yaşanan durum açık bir şekilde hemşerilerimizin taammüden tahrik edilmesi sonucu ortaya çıkmış ve Rizeliler sayın Cumhurbaşkanımız konusundaki hassasiyetlerini ortaya koymuşlardır. Çok büyük bir provokasyon Rizeli hemşerilerimizin sağduyusu sayesinde ucuz atlatıldı! Hemşerilerimiz demokratik tepkilerini ortaya koyarken asla şiddete müracaat etmedikleri gibi Sayın Akşener’in korumaları ve yanındakiler tarafından tartaklandılar! Mağdur değil mağrursunuz! Bu zor süreçte görev yapan ve olayların büyümeden önlenmesini sağlayan tüm güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

Rize'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik provokasyon girişimine tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu "Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan" dedi.

Provokasyon girişimlerine rağmen Akşener ziyaretini sürdürürken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyona tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Meral Hanım'a Rize'de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan!” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taksim'deki Filistin eylemine müdahale: Çok sayıda gözaltı

SONRAKİ HABER

Anıtkabir’e ticari otomatlar konulmasına tepki: Mekana saygısızlık yaratamazsınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...