19 Mayıs 2021 09:07

Atatürk Orman Çiftliği’ne düğün salonu ve otopark yapılamayacak

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde peyzaj projesi adı altında düğün salonu otopark vb yapılaşmaya izin vermedi.

Ekran görüntüsü AOÇ'nin tanıtım filminden alınmıştır

Paylaş

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) Bahçekapı mevki 3406 adada peyzaj projesi onayı ve dayanağı olan plan değişikliğini  iptal edildi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davada verilen karara göre AOÇ’de peyzaj projesi adı altında düğün salonu otopark vb yapılaşmaya izin verilmeyecek.

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde peyzaj projesi adı altında düğün salonu otopark vb yapılaşmaya izin vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 31 Mayıs 2018 tarih ve 97552 sayılı oluru ile onaylanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planlarına ilişkin dava konusu işlemleri iptal etti.

BİLİRKİŞİ: BETON OLMAMASI GEREKİR

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şöyle konuştu: “Bilirkişiler, ‘Atatürk Orman Çiftliği alanlarının en ufak parçasının dahi beton olmaması gerekmektedir. Atatürk Orman Çiftliği, taşıdığı simgesellikten ve temsil ettiği Cumhuriyet kimliğinden kopartarak ele alınamaz’ dedi. Mahkeme de bilirkişi raporunu esas alarak plan değişikliklerini iptal etti. Bu karar ile rekreasyon ve peyzaj projesi aldatmacısı ile Atatürk Orman Çiftliğine düğün salonu vb yapılmasına, AOÇ’nin yollarla bölünmesine ve AOÇ’ye beton dökülmesine dur denildi.”

Bilirkişi raporu doğrultusunda söz konusu imar planlarının, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığı anlaşıldığından, dava konusu işlemlerde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçelerine dikkat çeken Candan, Atatürk Orman Çiftliği’ne yönelik yapılacak tüm iş ve işlemlerde, Atatürk’ün şartlı bağışı vasiyeti ve onun temsil ettiği değeri göz ardı ederek tahrip edenlere yönelik mücadelemiz devam edecek ” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

11 meslek örgütü bu kez gazete ilanıyla İkizdere'deki taş ocağına destek verdi

SONRAKİ HABER

Almanya’da Aile Bakanı, doktora tezindeki intihal nedeniyle istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...