18 Mayıs 2021 12:02

Atılım Desen’de direniş başladı

Bursa'da Atılım Desen'de sendikalaştıkları için işten çıkarılan TEKSİF üyesi işçiler fabrika önünde direniş başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’daki Atılım Desen’de sendikalaşan işçilerin işten çıkarılması üzerine, kısıtlamalar nedeniyle ara verilen eylemler devam etti. TEKSİF fabrika önüne çadır kurarken işten atılanların sayısının arttığı açıklandı.

460 kişinin çalıştığı Atılım Desen fabrikasında firma yöneticileri kısıtlamalar öncesi çalışma izni belgesi çıkaracakları bahanesiyle işçilerin e-devlet şifrelerini toplamış ve işçilerin sendikalı olup olmadığını kontrol etmişti.

Firma önünde yapılan eylemde konuşan TEKSİF Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, “Ancak alınan şifrelerin hangi işçilerin sendikamız TEKSİF’e üye olup olmadığının tespit edilmesi için kullanıldığı ortaya çıkmıştır. Şifreler alındıktan sonra sendikamıza üye işçilere yönelik baskılar yapılmış ve sendikadan istifaya zorlanmışlardır. Daha sonra işletmede sendikal örgütlenmenin öncülerinden olan Serap Yumuşak’a, çeşitli bahaneler öne sürülerek 7 Mayıs’ta işbaşı yaptırılmadı” dedi.

22 İŞÇİ DAHA İŞTEN ÇIKARILDI

İşten çıkarma karşısında vardiyada olan üyelerinin üretimi durdurarak arkadaşlarına sahip çıktığını belirten Şeker, “İşveren ve işveren vekilleri, yasa dışı uygulamalarını ve baskılarını sürdürdü. 22 üyemiz daha işten çıkarıldı bu süreçte. Hâlâ işletmede üyelerimize yönelik bir dizi psikolojik şiddet uygulamaları devam ediyor. Buradan işçilerin anayasal haklarına saygı duymayarak yasa dışı uygulamalara başvuran işveren ve işveren vekillerini uyarıyoruz. İşçileri sendikadan istifaya zorlamak veya sendikal faaliyete katılmamaları için baskı kurmak, tehdit etmek Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil etmektedir ve 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaktadır. Bir an önce yasa dışı uygulamalarınızdan vazgeçin, işçilerin anayasal hakkına saygı gösterin. Sendika olarak yetkililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. İşletme önünde bugün itibarıyla direniş çadırımızı kurduk. Bursa halkını ve emekten yana olan herkesi mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz. İşletmede işten atılan üyelerimiz işe geri alınana kadar ve toplu sözleşme imzalanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitch kanalı açtı

SONRAKİ HABER

İsrail'in saldırıları Türkiye'de protesto edilmeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...