18 Mayıs 2021 09:46

Meral Akşener “Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu” dedi, AKP tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu" dedi, AKP'den ve bakanlardan tepki geldi.

Fotoğraf: İYİ Parti

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında yaptığı konuşmada Filistin'deki olayları anlatırken kullandığı "Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak için sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı" ifadesine AKP’li isimlerden ve bakanlardan tepki geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Filistin’de Erdoğan’a dua eden mazlumların ahı sizi yakar Meral Akşener. Sizin milliyetçiliğiniz kendi ülkesinin liderini azılı bir katille eş tutmak mıdır?​” diye sordu.

 

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy “Bu dilden, bu üsluptan, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı’nı terörist, bebek katili Netanyahu ile aynı kefeye koyan bir siyasetçimizin varlığından, arsızlığından utandım...” dedi.

 

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise “İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Sn. Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadeleri en şiddetli şekilde kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızı, yaşlı, kadın, çocuk demeden Filistinli Müslümanları katleden Netanyahu’ya benzetmek siyasi hayatımızdaki en büyük çirkinliklerden biridir” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da “Sayın Cumhurbaşkanımızı eli kanlı bir katile benzetmek siyaset etmek değildir” ifadelerini kullandı.

 

 

 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı çay fiyatı, üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Adnan Genç koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...