18 Mayıs 2021 07:09
Son Güncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2021 10:36

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin nöbet için Filistin'e girmesini önerdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İsrail'in Filistin'e saldırıları konusunda Türkiye hariç herkesi suçladı, İsrail'le olan ikili anlaşmalara değinmedi, Türkiye'nin nöbet için Filistin'e girmesini önerdi.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: Metin Aktaş/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, konuşmasında yine CHP ve İyi Parti'yi hedefe aldı. Filistin konusunda Türkiye hariç herkesi suçlamayı sürdüren, hamasi söylemlerden öte bir şey demeyen Bahçeli, Türkiye'nin nöbet için Filistin'e girmesini önerdi.

MİLLET İTTİFAKINA SALGINDAN NEMALANMA SUÇLAMASI

Koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye'nin olağanüstü bir çaba harcadığını, "muaazam bir direnç" gösterdiği iddiasında bulunan Bahçeli, salgın politikaları ile ilgili eleştirileri ve karamsar yaklaşımları suçladı. Bahçeli, "Zillet ittifakı yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmiştir. Kovid-19'dan medet umanların siyasetleri hastadır zihniyetleri ağır hasarlıdır. Özellikle Türkiye'nin Kovid-19 salgınını başarıyla yönettiğini ifade etmek vicdan sahibi herkesin görevi olmalıdır" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın 2023 seçimlerinde kaybedeceğini savunan Bahçeli, "Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi bozguncudur. Milletimiz 2023 Haziran ayınca bozguncuları sandıkta bozuk para gibi harcayacaktır. Türkiye normalleştikçe zillet anormalleşecek ve kaybedecektir" dedi.

MAFYA TARTIŞMASI

Mafya tartışmalarına değinen ve "Biz mafyayı tanımayız" diye Devlet Bahçeli, CHP'yi yine HDP "terör örgütleri" ile ittifak yapmakla suçladı. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"HDP’ye peşinen bakanlık müjdesi veren CHP, PKK’yı devlet yönetimine taşımayı düşünecek kadar bu ülkeye, bu millete yabancılaşmıştır"

"Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağının 'mafya' olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı, bize kalırsa önce kendine bakmalı, irtibatlarını gözden geçirmelidir. Terör örgütüyle ittifak kuran bir partinin, mafyadan dertlenmesi yüzsüzlüktür. Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan da anlamayız. Cumhur İttifakı, cumhurla birliktedir. Çeteler Cumhuriyet Halk Partisi'nin yoldaşı, uyuşturucu baronları CHP'nin yandaşıdır."

FİLİSTİN KONUSUNDA TÜRKİYE HARİÇ HERKESİ SUÇLADI

Konuşmasının önemli bir kısmını İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ayıran Devlet Bahçeli, Filistin'de yaşanan zulme dair Türkiye hariç herkesi suçladı. Biden yönetimini, Trump yönetimini, Avrupa ülkelerini, Ortadoğu ülkelerini, islam alemini, İsrail'i desteklemek, Ortadoğu'yu karıştırmak, Filistin'e sessiz kalmak gibi suçlamalar yönelten Bahçeli, Türkiye'nin İsrail'le olan çok sayıda askeri, ekonomik ve ticari işbirliğine değinmedi.

"GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ YERE KADAR GİRELİM"

Bahçeli Filistin'le ilgili konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Kudüs’e BM veya İslam ülkelerinin katılımıyla teşekkül edecek bir koruyucu güç planlanmıyorsa, o zaman tarihin sesine kulak verilmeli, medeniyetler şehri Kudüs’ün ruhunu ve dokusunu bilen Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir. Çağrı olursa biz gidelim, biz koşalım, hızır gibi yetişelim, gücümüzün yettiği yere kadar girelim, nihai olarak akan kanı durduralım; huzur, istikrar ve güvenliği el birliğiyle, güç birliğiyle temin edelim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: İbrahim Kaypakkaya’nın duruşu ve mücadelesi bugün de rehberlik ediyor

SONRAKİ HABER

TÜİK'e göre, en az 1 milyon 252 bin kişi, bir yıldır iş arıyor ama bulamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...