15 Mayıs 2021 07:23

Stuttgart’ta kadınlar Mizgin’in katledilmesini protesto etti

Almanya Stuttgart kadınlar, Mizgin’in katledilmesini protesto ederek kadın cinayetlerinin politik olduğunu söyledi.

Almanya | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ali ÇARMAN
Backnang

Ocak ayından bu yana Almanya genelinde 56 kadın erkekler tarafından katledildi. İstatistik dairelerinin yapmış olduğu açıklamaya göre Almanya’da her üç günde bir kadın, eşi veya eski eşi tarafından katlediliyor.

Son cinayet haberi ise Stuttgart yakınlarındaki Backnang’dan geldi. 5 Mayıs akşamı Türkiye kökenli 25 yaşındaki Mizgin’nin cesedi polis tarafından evinde bulundu. Birlikte yaşadığı erkek tarafından katledilen Mizgin’in ardından kadın cinayetine tepki gösterildi.

Kadın örgütlerinin oluşturduğu ‘8 Mart Mücadele Birliği Platformu’ cinayetin işlendiği evin önünde basın açıklaması yaparak beyaz güller bıraktı.

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

Öldürülen Mizgin için Backnang merkezinde bir miting gerçekleştirildi. Belediye binası önündeki alanda toplanan kadınlar protesto açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmada, “Kadın cinayetleri söylenildiği gibi münferit durumlar değil. Ataerkil toplumun yapısal bir parçası. Kadınlar, yakınları olan erkekler tarafından öldürülüyor. Bizler bu cinayetlerin politik olduğundan hareketle bütün yanlarıyla görünür kılma ve bunları besleyen kapitalist sisteme karşı örgütlenmeliyiz. Bizler kadınlar öldürülmeden önce el uzatılmalı diyoruz” denildi.

Polis ise eylem sırasında kadınların yazılama ve afiş yapmalarına izin vermedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçilerinin yüzde 60'ı hâlâ aşılanmadı

SONRAKİ HABER

İkizdere'de karapropagandaya alet edilen Güler Karadeniz: Taş ocağına karşıyım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...