10 Mayıs 2021 16:58

AKP'ye yakın 11 kurumdan Cengiz İnşaat'ın İkizdere'deki doğa katliamına destek

Rize'de AKP iktidarına yakın bazı STK, meslek örgütü ile yerel bir gazeteci örgütü, İkizdere Vadisinde Cengiz İnşaatın yapacağı taş ocağına destek açıklaması yayımladı.

İkizdere'de kesilen ağaçlar | Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Rize Barosu Başkanlığı, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ve 53 Gazeteciler Derneğinin de aralarında yer aldığı 11 kurum, Cengiz İnşaatın İkizdere'de yapmayı planladığı taş ocağına destek veren bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Çevreye verilecek tahribatın eski hale getirilmesi kaydıyla yatırımlara devam edilmesi" savunuldu.

"Yatırımlar mevzu olduğunda çevreci kesilmiş olan gruplar" ifadesi kullanılan açıklamada HDP'li vekiller ile 64 baronun taş ocağı ile ilgili yaptığı açıklamalar da hedef alındı. Açıklamaların "iyiniyetli" olmadığı savunularak şu ifadeler kullanıldı: "Elbetteki doğanın zarar görmesini bizler de istemeyiz. Ancak ilimizin coğrafi yapısı gereği arazilerin engebeli olması nedeni ile büyük yatırımlar için aranan düz araziyi bulmak mümkün değildir. Bu nedenle deniz dolgusu kaçınılmaz olmaktadır. Lojistik merkezle ilgili de en yerinde karar deniz dolgusudur. Deniz dolgusu için de İkizdere İşkencedere'deki taşın en uygun taş olduğu bilinen bir gerçektir. Taşın çıkartılması esnasında doğaya verilecek olan tahribatın taş çıkartma işi bittikten sonra giderileceği ve çevrenin eski haline getireceği devletin en yetkili makamları tarafından taahhüt edilmiştir. Biz aşağıda imzası bulunan Rize ilinde faaliyet gösteren meslek örgütleri olarak çevreye verilecek tahribatın eski hale getirilmesi kaydıyla yatırımlara devam edilmesi yönündeki düşüncemizi kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz."

Açıklamada imzası bulunan kurumlar şöyle:

  1. RİZE BAROSU BAŞKANLIĞI
  2. RİZE SANAYİ VE TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI
  3. RİZE TİCARET BORSASI
  4. RİZE ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
  5. RİZE MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANLIĞI
  6. RİZE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANLIĞI
  7. RİZE KENT KONSEYİ
  8. RİZE KENT GÖNÜLLÜLERİ KONSEYİ
  9. TÜMSİAD RİZE ŞUBESİ
  10. MÜSİAD RİZE ŞUBESİ
  11. 53 GAZETECİLER DERNEĞİ (Rize/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan Londra’ya alınması planlanıyor

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan Afganistanlı İşçi Said Pervuz ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...