05 Mayıs 2021 16:55

Çanakkale’de tekel esnafı gerici odakların hedefinde!

Çanakkale’de tekel esnafına "İçki alan da satan da lanetlenmiştir" ifadelerinin yer aldığı bildiriler postalandı. Bildirinin gözdağı amaçlı olduğunu belirten esnaf tepkili.

Fotoğraflar: Tekel esnafı

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
­­Çanakkale

Çanakkale’de bir süredir devam eden içki satışının yasaklanması ve tekel esnafının faaliyet gösterilmesine izin verilmemesi yeni bir boyut kazandı. Nereden gönderildiği belli olmayan bildiriler tekel büfe sahiplerinin adreslerine postalandı. Tekel esnafının adresine gönderilen ve "İçki alan da satan da lanetlenmiştir" ifadelerinin yer aldığı bildiriler, esnaf tarafından tehdit ve gözdağı olarak değerlendirildi, tepkiye neden oldu.

Çanakkale’de alkollü içecek satışının yapılmasına yönelik yasaklar devam ederken, kent içi tartışmalar da sürüyor. İçişleri Bakanlığı genelgesinin ardından, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 30 Nisan tarihinde, Çanakkale’de “Tam kapanma” süresince, içki satışının yasaklanmasına ve yine “tam kapanma” süresince tekel büfe işletmelerinin faaliyet göstermemesine karar verilmişti.

ESNAF DESTEK BEKLERKEN..!

Tartışmalar kentte halen sürerken, alkollü içecek satan ve 17 Mayıs’a kadar kapalı olmasına karar verilen tekel büfe esnafı, hükümetten ve yerel yönetimden “destek” beklerken, bir takım gerici odakların hedefi oldu. Çanakkale’de faaliyetleri sınırlanan tekel büfe esnafına, dini tehditlerin ve “hadislerin” yer aldığı bildiri gönderildi. İçki tüketimine karşı ifadelere yer verilen bildirinin sonunda, “içki ve uyuşturucu üreten, dağıtan, alan, satan, eken, biçen, özendiren ve aracılık edenlere lanet edilmiştir” denildi.

TEKEL ESNAFININ ADRESİ GERİCİ ODAKLAR TARAFINDAN NASIL BİLİNİYOR?

Çanakkale’de tekel işletmesi bulunan bazı esnafa yönelik bildirilerin, esnafların adreslerine gönderilmesi tedirginlik yarattı. Gerici odakların, tekel büfe sahiplerinin adreslerine kadar biliyor ve mektup aracılığı ile bildirilerini ulaştırıyor olması tepki çekti. İmzasız mektupların gönderici adresi olarak “Çanakkale Camii” ibaresi yer alırken, alıcı kısmında ise eksiksiz olarak tekel büfe sahiplerinin adreslerine yer verildi. Bildiriyi alan esnaf, “Apartmanımın adını ben bile bilmiyordum” diyerek tepki gösterdi.

HEYBELİADA BİLDİRİSİ İLE AYNI!

2018 yılında da İstanbul’da Heybeliada'da alkol satışı yapan restoranların sahiplerine imzasız tehdit mektupları gönderilmişti. Mektup içindeki bildirinin aynı olduğu görülürken, o dönem Adalar Savunması twitter sayfasından, “Heybeliada'da restoranlara tehdit ve gözdağı içerikli imzasız mektuplar gönderiliyor. Adalar halkı ve esnaf arasında tedirginlik yaratan, örtülü tehdit içeren imzasız mektupları gönderenlerin en kısa zamanda bulunmasını ve haklarında işlem yapılmasını istiyoruz...” ifadelerine yer verilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Kadın futbol liginde Beşiktaş şampiyon oldu

SONRAKİ HABER

Kovid-19'da 29 Mart'tan bu yana en az test yapılan gün oldu, yeni vaka 26 bin 476

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa