04 Mayıs 2021 13:50

Camide müdahaleyi ve AKP kongrelerini eleştiren mülteciye sınır dışı kararı verildi

Antep'te camide biber gazlı müdahaleyi AKP’nin kongre görüntüleri ile eleştiren mülteci Munip Ali hakkında "sınır dışı" kararı verildi.

Fotoğraf: twitter.com/Munip_Algilha

Paylaş

Antep’te Furkan Vakfı üyelerine yönelik camide gerçekleşen biber gazlı müdahaleyi eleştiren Suriyeli mülteci Munip Ali gözaltına alındı. Ali, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İdari gözetim altına alınan Ali hakkında “sınır dışı edilme” kararı verildi.  

AKP’YE ELEŞTİRİSİ SUÇ OLDU

Ali, Furkan Vakfı üyelerine yönelik müdahaleyi AKP kongre görüntülerini paylaşarak kıyaslamak ile suçlandı. Ali'nin Twitter hesabından yaptığı "Bu manzara ne Filistin'de ne de Mescid-i Aksa'da Bu utanç verici olayı nerede olduğunu biliyormusunuz??? Bir Müslümanların, ülkesi İddia ettikleri gibi, #Türkiye_Gaziantep Suriye'de Beşar Esad'ın askerleri, Allah'ın evlerinde dua eden namaz kılan Müslümanlar aynısını yapıyordu” paylaşımı suçlama konusu yapıldı. Yine, AKP kongrelerine giden otobüslerin görüntüleri üzerine “Ama AKP kongre gidersek durumlar böyle” sözleri de suç sayıldı.  

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

Ali’nin avukatı Meral Kaban, müvekkiline “Halkı kin ve nefrete sevk etmek, alenen tahrik etmek" suçlamasının yöneltildiğini aktardı. Müvekkilini hakkında “sınır dışı edilme” kararı verildiğini belirten Kaban, müvekkilinin Çiğli Geri Gönderme Merkezi’ne götürüleceğini paylaştı. Kaban, müvekkilinin paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve alınan "hukuksuz" karara itirazlarda bulunacaklarını ifade etti. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Erdogan had iftar with workers despite the public holiday and "complete closure"

SONRAKİ HABER

Dersim Katliamı'nın 84. yıl dönümünde siyasi partilerden ve kurumlardan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...