19 Nisan 2021 12:48

Ticaret Bakanı Pekcan’ın, Ticaret Bakanlığına dezenfektan satışı Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Bakan Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanlığına milyonlarca liralık dezenfektan sattığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait şirketin, Ticaret Bakanlığına milyonlarca liralık dezenfektan sattığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Bakan Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’ın ortak olduğu Nanoksia Biyoteknoloji ve Karon Mühendislik firmalarının bakanlık bünyesindeki kurumlara toplam 9 milyon TL’lik dezenfektan sattığı haberinin basında yer bulması üzerine CHP’li Ali Öztunç, konuyu Bakan Pekcan’a sordu.

Ali Öztunç’un sorduğu sorular şöyle:

  • Bakanlığınıza 2018’den bugüne kadar yıllar itibariyle alınan dezenfektan miktarları ne kadardır? Alınan bu dezenfektanlar için yıllar itibariyle yapılan ödeme miktarları nedir?
  • Alınan dezenfektanlar hangi ihale usulüne göre alınmıştır. Yapılan ihalelere kaç firma katılmıştır.
  • Alınan dezenfektanların markası ve birim fiyatları nedir? Hangi firmalardan ne kadar dezenfektan alımı yapılmıştır?
  • Bakanlığınıza eşinize ait şirketten 9 milyon TL’lik dezenfektan aldırdığınız doğru mudur?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait bir şirketin yine Ticaret Bakanlığına 9 milyon TL değerinde dezenfektan sattığı iddia edilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "AK Parti yeni bir skandala daha imza attı. Her gün AK Partililerle ilgili yeni yeni skandallar ortaya çıkıyor. Bu defa ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden kendi bakanlığına 9 milyon TL'lik dezenfektan sattığı ortaya çıktı" diyerek duyurmuştu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalar'dan Hatay’a gönderilen 99 atın kaybolmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye'de 55 yaş üstüne aşılama başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...