Cerrahpaşa'da sağlık işçileri sefalet zammına ve TÜHİS sözleşmesine karşı eylem yaptı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde görevli sağlık işçileri, kendilerinin onayı olmadan imzalanan TÜHİS sözleşmesine ve dayatılan yüzde 7'lik sefalet zammına tepki gösterdi.

19 Nisan 2021 09:49
Paylaş

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık işçileri, dayatılan TÜHİS sözleşmesini ve düşük ücretleri hastane içinde yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan ve Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına üye olan sağlık işçileri, ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması nedeniyle eylem yaptı.

 Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde görevli sağlık işçileri, kendilerinin onayı olmadan imzalanan TÜHİS sözleşmesine ve dayatılan yüzde 7'lik sefalet zammına tepki gösterdi.

Bu dönemde Sağlık Bakanlığının da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Sağlık-İş Genel Merkezi arasında hastaneler bazında sözleşme imzalandığını ifade eden işçiler, Çapa’da yapılan ankette işçilerin %96’sının sözleşmenin Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) kalmaması için TÜHİS’in dayattığı %7’lik zammı kabul etmek zorunda kaldığını söyledi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin TÜHİS'ten çekilmesini isteyen işçiler, hastane yemekhanesinden kan alma merkezine kadar sloganlarla yürüdü.

"TÜHİS'TEN ÇEKİLİN, TOPLU SÖZLEŞMEYİ MASADA İMZALAYALIM"

Evrensel'e konuşan Sağlık-İş İstanbul Şube Başkanı Nedime Mutlu Yıldırım, "TÜHİS'in bize, üniversite çalışanlarına dayattığı bir sözleşme var, biz bu sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Şu an örgütlü olan bütün üniversitelere aynı sözleşmeyi dayatıyorlar, tek tip sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Üniversite yönetimini taleplerimizi dinlemeye çağırıyoruz" dedi.

TÜHİS'in sağlık işçilerinin sorunlarına çözüm olmadığını söyleyen Yıldırım, "İşçilerden gelen formlarla talep tasarısı oluşturduk ve taleplerimizi TÜHİS'e sunduk ancak TÜHİS hangi sendika olursa olsun talepleri görmezden geliyor. Biz dayatılan tek tip sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Üniversiteye, TÜHİS'ten çekilin gelin masada toplu sözleşmemizi yapalım diyoruz" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Rusya’da koronavirüsün iki yeni mutasyonu tespit edildi

SONRAKİ HABER

NASA bir ilke daha imza attı: Mars'ta ilk helikopter uçuşu gerçekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...