17 Nisan 2011 09:10

Mübarek’in partisi tarih oldu

Mısır’da Yüksek İdare Mahkemesi, Hüsnü Mübarek’in başında olduğu eski iktidar partisinin feshedilmesine ve mal varlıklarına el konulmasına karar verdi. Böylece Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık Ulusal Demokratik Parti tarih oldu. Kapatılan partinin başında bulunan Talat Sedat, yeni bir parti

Mübarek’in partisi tarih oldu
Paylaş

Mısır’da Yüksek İdare Mahkemesi, Hüsnü Mübarek’in başında olduğu eski iktidar partisinin feshedilmesine ve mal varlıklarına el konulmasına karar verdi. Böylece Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık Ulusal Demokratik Parti tarih oldu. Kapatılan partinin başında bulunan Talat Sedat, yeni bir parti kuracaklarını söyledi. Hüsnü Mübarek rejimine karşı olan halkın, mahkemenin kararına oldukça sevindiği gözlendi.

1978 yılında Enver Sedat tarafından kurulan Ulusal Demokratik Parti, son 30 yıldır Hüsnü Mübarek’in yönetiminde bulunuyordu. Bu arada Mısır’daki geçici askeri yönetim tarafından göz altına alınan ve sorgusu devam eden Hüsnü Mübarek’in hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Mübarek’in sorgusu, tedavisinin ardından devam edecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Altın Lale ‘Saç’ın, prestijli ödüller ‘Press’in

SONRAKİ HABER

İngiliz askerlerin yeni işkence kaseti ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...