18 Nisan 2021 13:01

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı: Yardım başvurularına yetişemiyoruz

Elâzığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, 3 günde yüzlerce yardım başvurusu aldıklarını belirterek başvurulara yetişemediklerini söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Elâzığ’da Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, yaptığı yazılı açıklamada, 3 günde yüzlerce yardım başvurusu aldıklarını belirterek başvurulara yetişemediklerini söyledi.

Gül tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Pandeminin hız kesmeden tırmanışını sürdürmesi nedeniyle ülkemizde kısmen kapanma kararı alındı. Çoğu sektörün kapanması, gelirlerin azalması, insanların geçim sıkıntısı yaşaması, yardım taleplerinde ciddi artışların yaşanmasına neden oluyor. Ramazanla birlikte muhtarlıklar gün boyu tıka basa dolu şekilde yardım talepleri için kayıt alıyor. 3 günde yüzlerce yardım başvurusu almış bulunmaktayız. Sosyal yardımlaşma kurumlarının onlarca personelle yetişemedikleri işlere her mahallede 1 muhtar olarak yetişmeye çalışıyoruz. Yetişemiyoruz, pandemi koşullarını, sosyal mesafeyi, bulaş riskini geçtik, nefes alacak vaktimiz yok. Yetkililerin bu konuya bir an önce el atmalarını, merkezi bir sistem üzerinden veya farklı bir formülle sosyal yardım taleplerine ilişkin başvurulara bir çözüm üreterek biz muhtarlara destek olmalarını bekliyoruz.” (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haber Sen: Esnek ve dönüşümlü çalışma PTT’lerde neden uygulanmıyor?

SONRAKİ HABER

Şiddet uygulayan eşi tutuklandı, şimdi de ailesi tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa