16 Nisan 2021 10:26

Erdoğan bu kez de KKTC Anayasa Mahkemesini hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran kurslarının laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar veren KKTC Anayasa Mahkemesini hedefe aldı.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Yüksek yargıyı çeşitli kararlardan dolayı sık sık hedefe alan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de KKTC Anayasa Mahkemesi'ni hedef tahtasına koydu. Erdoğan, Kuran kurslarının laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar veren KKTC Anayasa Mahkemesini hedefe aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldı. Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ülkedeki Kuran kurslarının laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar veren KKTC Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile ilgili konuşan Erdoğan, "(KKTC) Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır, bunu da bilmeleri gerekir" dedi.

Erdoğan laikliğin böyle bir şey olmadığını savunarak "Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir ve Kuzey Kıbrıs bir Fransa değildir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

20 yıl sonra sonuçlandı: Veli Saçılık "yıkılan cezaevi duvarı" davasını kazandı

SONRAKİ HABER

CHP’li Beko: Tire Kartal Dağı’ndaki katliamı durdurun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...