16 Nisan 2021 07:38

HDP Milletvekili Muazzez Orhan'a Kemal Kurkut paylaşımından fezleke hazırlandı

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan hakkında Kemal Kurkut’u öldüren polisin beraat etmesine dair yaptığı sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek fezleke hazırlandı.

Fotoğraf: Abdurrahman Gök/dihaber

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan hakkında 2017 Diyarbakır Newroz’unda Kemal Kurkut'u öldüren polisin beraat etmesiyle ilgili paylaşımı gerekçe gösterilerek fezleke hazırlandı.

Orhan, hakkında Meclis’e sunulan fezlekeye konu olan ve 17 Kasım 2020 tarihinde Twitter hesabında yaptığı paylaşım şu şekilde: “Delil yetersizliğiyle #Kemal Kurkut’u katleden polise beraat çıktı. Daha nasıl delil olsun! Tabi, vuran polis, vurulan Kürt olunca dünyanın gözü önünde işlenen cinayet suç değil!”

"KAMU GÜVENLİĞİNE YÖNELİK TEHLİKE DOĞURABİLECEK NİTELİKTE"

Fezlekede Orhan’a yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek yöneltilen suçlama ise “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçu. Fezlekede, Orhan’ın paylaşımı hakkında şu ifadelere yer verildi: “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği, ülkemizin yıllardır süregelen ve halen mevcudiyetinin sürdüren ‘terör’ tehdidi altında bulunduğu da göz önüne alınarak, ‘Kürt’ etnik kimliği üzerinden yapmış olduğu paylaşımın bir bütün halinde değerlendirilmesinde, Muazzez Orhan tarafından yapılan paylaşımın kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike doğurabilecek nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır.”

POLİS BERAAT ETTİ

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut, 2017’de Diyarbakır’da katıldığı Newroz kutlamasında polislerce katledildi. Kurkut’u katleden polislerin yargılandığı davanın 12’nci duruşmasında mahkeme, fail polis Y.Ş. hakkında “kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediği” iddiasıyla beraat kararı verdi. Karar birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Valiliklerden ardı ardına 1 Mayıs yasağı kararları geliyor

SONRAKİ HABER

Bakan Bekir Pakdemirli'nin uçağı havada arızalanıp acil iniş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...