15 Nisan 2021 07:20
Son Güncellenme Tarihi: 15 Nisan 2021 10:53

Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Cem Şimşek hakkında hapis cezası istendi

Evrensel'in eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek'e "Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan dava 8 Temmuz'a ertelendi. Mütalaasını açıklayan savcı, Şimşek hakkında hapis cezası istedi.

Cem Şimşek | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazetemiz Evrensel'in eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek'e "Alman karikatüristler Erdoğan’ı fena çizdi" başlıklı haber nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan dava, 8 Temmuz'a ertelendi. Mütalaasını açıklayan savcı, Şimşek hakkında hapis cezası istedi.

Davanın görülmesine bugün Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı ve Şimşek hakkında hapis cezası istedi. Savcı, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan Şimşek’in cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, Şimşek ve avukatı Devrim Avcı’ya mütalaaya karşı son savunmaların hazırlanması için ek süre verdi.

Bir sonraki duruşma 8 Temmuz’da görülecek.

NE OLMUŞTU?

Evrensel gazetesinde ve evrensel.net'te 2 Ağustos 2015 tarihinde yayımlanan “Alman karikatüristler Erdoğan’ı fena çizdi” başlıklı haber nedeniyle 4 yıl sonra “Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Haberde yer alan ve Almanya’da çeşitli dergilerde yayımlanan karikatürlerde Erdoğan ve AKP hükümetinin IŞİD konusundaki tutumu eleştirilmiş ve Türkiye’de yaşanan IŞİD katliamlarına dikkat çekilmişti.

Soruşturma 2020 yılında davaya dönüşmüş ve Şimşek hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da polis "Ölümleri Durdurun" açıklaması yapmak isteyen sağlıkçıları durdurdu

SONRAKİ HABER

İzmir'de işçilerle buluşan Akdeniz: "İşçi sınıfı birleşik mücadeleye öncülük etmeli"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...