14 Nisan 2021 15:32

Ford Otosan Gölcük fabrikası 2 ay üretime ara verecek

Ford Otosan, yarı iletken tedarikinde yaşanan sorun gerekçesiyle Gölcük fabrikasında iki aya yakın bir süre üretime ara verileceğini duyurdu.

Arşiv | Fotoğraf: Thomas Hawk/Flickr (CC BY-NC 2.0)

Paylaş

Ford Otosan, yarı iletken tedarikinde yaşanan sorun gerekçesiyle Gölcük fabrikasında 19 Nisan ile 13 Haziran arasında iki aya yakın bir süre üretime ara verileceğini duyurdu. Açıklamaya göre, duruşun ardından işçileri ihracat hedeflerinin tutturulması için artan üretim temposu ve planlanan izinlerin iptali bekliyor.

Kamuoyunu Aydınlatma Platformu ve Ford Otosan işçilerine yapılan açıklamada, yarı iletken tedariki konusunda yaşanan dünya genelinde yaşanan sıkıntının devam etmesinin yanında Japonya’daki deprem ve yangının neden olduğu yarı iletken malzemelerde tedarik sorunun ortaya çıktığı belirtildi. Açıklamada “Bu yeni gelişmenin etkisiyle, her yıl yaz aylarında planlı bakım ve yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanması amacıyla yaptığımız rutin duruşumuzun öne çekilmesine ve Gölcük fabrikamızda 19 Nisan ile 13 Haziran tarihleri arasında üretime ara verilmesine karar verilmiştir. Yenişehir ve Eskişehir fabrikalarımızda ise üretime devam edilecektir” dendi.

ÜRETİM TEMPOSU ARTACAK

Açıklamada üretime ara verilmesinden kaynaklanan kaybın etkisinin üretim temposundaki artış sayesinde azaltılmasıyla 2021 yılı için hedeflenen üretim ve satış adedinin yakalanacağı kaydedildi.

Ford Otosan çalışanlarına yapılan açıklamada ayrıca, geleneksel duruş haftaları için izin planı yapanların, bu planlarını değiştirmesi gerektiği ifade edildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Van Gölü havzasındaki kirlilik için Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

AKP iktidarı sorumluluğu kabul etmezken Kovid-19 vaka sayısı 62 bini geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...