06 Nisan 2021 08:45
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2021 14:53

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yoğun bakımdan cezaevine kadar kelepçem çıkarılmadı

Avukatları ve parti yöneticileriyle görüşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevine giderken kelepçesinin çıkarılmadığını ve hakaretlere maruz kaldığını anlattı.

Fotoğraf: @salihro/Twitter

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Darbedilerek gözaltına alındıktan sonra hastanede yoğun bakıma kaldırılan ve buradan cezaevine kaçırılan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, avukatları ve parti yöneticileriyle görüştü. Cezaevine giderken kelepçenin çıkarılmadığını ve hakaretlere maruz kaldığını anlatan Gergerlioğlu’nun sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

Milletvekilliği düşürülerek hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle zorla cezaevine götürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün avukatları ve parti yöneticileri ile görüştü. Sincan F Tipi Cezaevi’nde yapılan görüşmenin ardından Evrensel'e konuşan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Gergerlioğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Dede, Gergerlioğlu'nun özellikle kendisini merak eden herkese çokça selam söylemesini istediğini belitti ve Gergerlioğlu’nun moralinin yerinde olduğunu, hatta kendilerine moral verdiğini dile getirdi.

Evinden gözaltına alınmasından hastaneden kaçırılmasına kadar Gergerlioğu’na yapılan kötü muameleye tüm kamuoyunun tanık olduğunu belirten Dede, “Hastaneden kaçırılarak cezaevine götürülürken de hakaret ve kötü muameleye maruz kaldığını öğrendik. Kendisinin polis memuruyla baş başa kaldığı anlara ilişkin bilgi aldık. Hakarete, aşağılamalara maruz kaldığını söyledi. Yoğun bakımda dahi kapıda onlarca jandarma olmasına rağmen kelepçeli tutulduğunu ifade etti. Yoğun bakımdan yeni çıkmasına rağmen hastaneden cezaevine götürülürken de yine kelepçe takıldığını anlattı” dedi.

14 GÜN KARANTİNA KOĞUŞUNDA KALACAK

Cezaevinde neler yaşandığını sorduğumuzda Dede, “Cezaevinde herhangi, bir kötü muameleye maruz kalmadığını söyledi. Ancak şu an karantina koğuşunda tek başına tutuluyor. 14 gün orada kalacak. Sonrasında normal koğuşa götürülecek. Sadece gardiyanların tepkili yaklaştığını ancak cezaevi müdürüyle konuştuğunu söyledi” dedi.

Gergerlioğlu’nun şehir hastanesindeyken arka kapıdan kaçırıldığını belirten Dede, “Bu kaçırma yargısının, polisin, jandarmanın yaptıkları işin meşruluğuna kendilerinin de inanmadığını gösteriyor. HDP hukuk komisyonu olarak evinde cezaevine kadar yaşamını riske atacak düzeyde haksızlığa maruz bırakılan, hakaret ve kötü muameleye maruz kalan vekilimiz için suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

ANKARA VALİLİĞİ, KÖTÜ MUAMELENİN "İFTİRA" OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Öte yandan, Ankara Valiliği Gergerlioğlu'nun gözaltı sürecinde kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Valilikten yapılan açıklamada, Gergerlioğlu'nun kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin TBMM çatısı altında dile getirilen iddialar nedeniyle açıklama yapılmaya gerek duyulduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olan eski milletvekili Gergerlioğlu'nun yakalanması ve infaz işlemlerinin yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı üzerine, adı geçen hükümlü 2 Nisan saat 19.50'de ikametinden alınmıştır. Hastanede yapılan muayene ve tetkikler sonrası doktor raporu alınarak ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmiş, burada yapılan tebligat sonrası saat 23.55’te cezaevine teslim edilmiştir. Bu süreçte hükümlüye yönelik kötü muamele yapıldığı iddiası asılsız olduğu gibi emniyet güçlerimizin yıpratılmasına yönelik açık iftiradır."

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Melis Alphan davasının ilk duruşmasında savcı 7,5 yıla kadar hapis istedi

SONRAKİ HABER

Yargıtay Başsavcılığı, 10 Ekim katliamının sanıklarına verilen cezaları çok buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...