05 Nisan 2021 16:01

Çankaya Belediyesinde işçiler: SODEMSEN şaşırma sabrımızı taşırma

Çankaya Belediyesinde Çanpaş işçilerinin toplu sözleşmesi anlaşma sağlanamadığı için arabulucu sürecine girdi. Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube yönetimi süreç hakkında açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çankaya Belediyesinde Çanpaş işçilerinin toplu sözleşmesi anlaşma sağlanamadığı için arabulucu sürecine girdi. Bunun üzerine Mühye Köyü’nde Çankaya Belediyesine ait katı atık toplanma merkezinde toplanma çağrısı yapan Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube yönetimi, işçileri süreç hakkında bilgilendirdi. İşçiler sık sık “SODEMSEN şaşırma sabrımızı taşırma”, “İnadına sendika inadına DİSK” sloganları attı.

Genel-İş Sendikası Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Hanım Akkuş burada yaptığı açıklamada, toplusözleşmede anlaşma sağlanamayan 32 maddeyi duyurdu.

İşveren tarafından kendilerine hala bir teklif verilmediğini belirten Akkuş, “Bize kasayı da bıraksanız bize yeteceği kadarını istiyoruz. Biz elimizden geldiği kadar masada uzlaşmak istiyoruz. Burada ilk defa özgür bir toplu sözleşme yapacağız. Elimizden geldiği kadar bu masayı devirmeden bu süreci yürütmeye çalışacağız. Sizden tek istediğim var. Şube yönetiminiz ve temsilcileriniz dışında gelen hiçbir söze itibar etmenizi istemiyoruz” dedi. Sendika olarak masada anlaşmak istediklerini ama bu sağlanamazsa belediyenin kapısına davul zurna ile grev kararını asacaklarını belirten Akkuş, buradaki işçilerin iradesiyle bu toplusözleşmeyi bitirmek istediklerini söyledi.

Bir işçinin “İstanbul'daki gibi olursa ne yapacağız” diye sorması üzerine Akkuş, “Masada biz varız, biz bitireceğiz” diye yanıt verdi. (Ankara/EVRENSEL)

{{429803}}

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de DEDAŞ trafosu patladı, bir kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri: Sürgün kararları derhal iptal edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...