05 Nisan 2021 11:16

1371 gazetecinin basın kartı yenilenmedi 

İletişim Başkanlığı, gazetecilerin başvurusuna karşın bin 371 kişinin basın kartını yenilemediğini, 220 başvurunun ise yenileme kapsamında incelendiği açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İletişim Başkanlığı, gazetecilerin başvurusuna karşın bin 371 kişinin basın kartını yenilemediğini, 220 başvurunun ise yenileme kapsamında incelendiği açıkladı. Basın kartı sahibi gazeteci sayısı 15.145 olarak açıklandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) basın kartı iptal edilen, yenilenmeyen, başvuruları reddedilen ya da bekletilen gazetecileri sordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanlığı gönderdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi: “Basın mensupları tarafından, basın kartlarının yenilenmesi sürecinde 10.486 başvuru yapılmıştır.  Basın kartı yenileme başvurularına istinaden düzenlenen kart sayısı 9.115’tir. Başvuru sayısıyla düzenlenen kart sayısı arasındaki fark; bir kısım başvuruların inceleme sürecinin devam etmesinin yanı sıra değerlendirme süreci devam ederken basın mensubunun işten ayrılması, vefatı, başvuru yapılan kurumdan/unvandan başka bir kurumda/unvanda çalışmaya başlaması, adli sicilinde basın kartı almasına engel bir durum ortaya çıkması gibi nedenlerle başvurunun iptal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu başvuruların iptal edilmesi başvuru sahibinin bir daha basın kartı alamayacağı anlamı taşımamaktadır. Aksine eksikliklerin giderilmesi halinde başvurular olumlu değerlendirilecektir.”

1238 BASIN KARTI İPTAL EDİLDİ 

Yenileme kapsamında yapılan başvurulardan 220 başvurunun değerlendirildiği belirtilirken, “Basın kartı 14.12.2018 tarihinden 31.12.2020 tarihine kadar 1238 adet basın kartı iptal işlemi yapılmıştır” denildi. Basın kartına sahip kişi sayısı ise 15.145 olarak açıklandı. CHP’li Biçer Karaca’nın, CİMER’e; “Basın Kartları Yönetmeliğinin iptal edilerek basın kartları konusunun kanun kapsamında düzenlenmesi düşünülmekte midir? Basın kartlarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilmesinin durdurulması düşünülmekte midir? Basın kartları başvurularını değerlendiren komisyon yapısında STK’lara da yer verilebilecek bir değişiklik yapılması planlanmakta mıdır?​” sorularına ise, İletişim Başkanlığından “Basın Kartı Komisyonu basın sektörü paydaşlarını temsil edecek şekilde oluşturulmuştur” yanıtı geldi.  (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Gelir güvenceli 28 günlük tam kapanma uygulansın, aşı yaygınlaşsın

SONRAKİ HABER

6 bin 342 öğrenciyle yapılan araştırma | "Yüz yüze eğitimde daha iyi öğreniyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa