30 Mart 2021 11:25

Mersin'de lebalep kongre serbest, İstanbul Sözleşmesi için eylem yapan kadınlara ceza

Mersin'de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto eden Mersin Kadın Platformunun 6 üyesine toplam 21 bin 598 bin TL ceza kesildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye ilişkin Cumhurbaşkanı kararını yürüyüşle protesto eden kadınlara ceza kesildi. Pandemi koşullarında AKP kongresinin yapıldığı kapalı salonu tıka basa doldurulanlara ise hiçbir ceza kesilmemişti.

MA'nın haberine göre İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme protestosuna katılan Mersin Kadın Platformunun 6 üyesine toplam 21 bin 598 bin TL ceza kesildi. Kadınlar, sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle kesilen cezayı da yürüyüşle protesto etti.

Kadınlar Cumhurbaşkanı kararını protesto etmek için Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıkmış, Mersin'deki eylemde polis kurduğu barikatla kadınlara engel olmaya çalışmıştı. Polisin engeli nedeniyle arbede sırasında alanda çok sayıda kişi sıkışmıştı.

Geçen senenin Ağustos ayında da Pınar Gültekin cinayeti ve İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılara karşı sokağa çıkarak tepki gösteren Mersin Kadın Platformu’ndan 25 kadına yaklaşık 70 bin TL ceza kesilmişti.

AKP’YE SERBEST

Kadınlara kesilen cezaya gerekçe olarak gösterilen sosyal mesafe kuralları ise AKP’nin gerçekleştirdiği kongrelerde hiçe sayıldı. Mersin’de 25 Ocak’ta gerçekleştirilen AKP 7. Olağan İl Kongresi’nde koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında sadece maske takmakla yetinildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan video konferansla bağlanıp hitap ettiği kongre salonu tıka basa doluydu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da sinema salonlarının kapanma kararı uzatıldı

SONRAKİ HABER

CHP'li Bülbül: Herkesi yargısız infaz eden Soylu, iş partisine bulaşınca hukukçu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...