10 Mart 2021 07:44
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2021 16:09

Afyon'da 16 yaşındaki işçiyi darbeden 2 şüpheliden biri tutuklandı

Afyonkarahisar'da 16 yaşındaki Ş.C.K, bir süre yanlarında çalıştığı balıkçıdan 200 liralık alacağını isteyince 5 saat boyunca işkence gördü. İki fail gözaltına alındı, biri tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afyonkarahisar'da 16 yaşındaki Ş.C.K. bir süre yanlarında çalışıp ayrıldığı A.A. ve A.S.'den 200 lira alacağını isteyince 5 saat boyunca dövüldüğünü anlattı. Parasının ödeneceği bahanesiyle A.A. ve A.S.'nin kendisini çağırdığını, önce pazarda akşama kadar çalıştırıp, ardından geceden sabaha kadar dinlene dinlene dövdüklerini söyleyen Ş.C.K, elini yüzünü yıkama bahanesiyle ellerinden kurtulduğu saldırganlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Failler A.A. ve A.S., İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan A.A. ile A.S, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan A.A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra ayrılarak başka bir işe başlayan Ş.C.K, geçen pazar günü alacağı 200 liranın ödeneceği gerekçesiyle eski işvereni A.A. ve A.S. tarafından çağrıldı. Parasını alma umuduyla balıkçının yanına giden gence, patronlar kendileriyle birlikte akşama kadar pazar yerinde çalıştıktan sonra parayı vereceklerini söyledi. Çalışmaya başlayan genç, akşam olduğunda tekrar parasını istedi. A.A. ve A.S., dükkana döndüklerinde parayı verip, kendisini eve bırakacaklarını ifade etti. Pazar tezgahını toplayan A.A., A.S. ve Ş.C.K, kent merkezindeki dükkana döndü.

"DİNLENİP DİNLENİP SOPALARLA DÖVDÜLER"

Dükkana gittiklerinde A.A. ve A.S'nin ısrarları üzerine onlarla kısa bir süre içki içtiğini belirten Ş.C.K, tekrar parasını verip vermeyeceklerini sordu. Bunun üzerine A.A. ve A.S, genci dövmeye başladı. Dükkanın kapılarını kapatan A.A. ve A.S., saat 00.30'dan, saat 05.30'a kadar genci dinlene dinlene sopalarla dövdü. Sabah saatlerinde kadar dayak yiyen genç, elini yüzünü yıkama bahanesi ile izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. Talihsiz genç, görevlinin ihbarıyla gelen ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Hastanede yapılan kontrollerde kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu belirlenen genç, bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Hastaneden çıktıktan sonra polis merkezine giden Ş.C.K, A.A. ve A.S.'den şikayetçi oldu. 

"BANA BUNU YAPAN BAŞKASINA NE YAPAR?"

A.A.'nın kendisini hırsızlıkla suçlayarak susmasını istediğini iddia eden Ş.C.K., "Bana dediği kelime 'seni hırsızlıkla suçlarım, şöyle yaparım böyle yaparım, 5 bin lira arabada param vardı onu çaldı derim' dedi. 'Ben 100 tane şahit bulurum, sen bir tane bulamazsın' dedi. Kışkırtmaya çalıştı beni, suçlamaya çalıştı ama ben yine de şey yapmadım. Zaten adaletin de yerini bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Kafasında 6-7 tane dikiş olduğunu belirten genç, "Vücudumun yüzde 50'sinde iz var, kolum çatlak, ondan sonra bayağı çalışamaz durumdayım şu an. Bir işe gidemiyorum. Bir de maddi sıkıntılarım var. 'Karakolda biz gerekeni yapacağız' dendi. Ama ben bana bunu yapan başkasına ne yapar diye, tüm Türkiye tüm il duysun diye öyle bir şey yapayım dedim. Yetkililerden adaletin yerini bulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ş.C.K’nin babası Özkan K. de 20 yıla yakın balıkçılık, esnaflık yaptığını belirterek, "Kimsenin çocuğunu bu şekilde dövmedim, elini, ayağını kırmadım veya gelen müşterime terbiyesizlik yapmadım. Felç etmişler çocuğumu, şuna bak her tarafı kırık, bere, el izleri sırtlarında kalmış çocuğumun. Değnek parçalamışlar kafasında. 16 yaşındaki çocuğa bunlar yapılacak hareketler değil, esnaf değil bunlar, canavar veya akıl hastası. Bütün makamlara sesleniyorum, ne gerekiyorsa bunların cezasını çekmesini istiyorum" diye konuştu.

2 FAİL GÖZALTINDA

A.A. ve A.S., İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Polis merkezinde ifade veren A.A. ile A.S., olay günü uykuya daldıklarında dükkanın önünde duran A.A.'nın aracında, torpido gözünde poşette bulunan 4 bin TL'nin çalındığını, uyandıklarında araçtaki paranın yerinde olmadığını görünce Ş.C.K.'nin üzerini aradıklarını ve paranın kendisinde çıktığını iddia etti ve bunun üzerine sopalarla darbettiklerini anlattı. Polis ekipleri A.A. ile A.S.'nin çırağı Y.A'nın da ifadesine başvurdu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Sera Kadıgil'den AKP'li Akbaşoğlu'na: Bıyıklıyla muhatap olmak istemiyorum

SONRAKİ HABER

Uzaktan Çalışma Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa