16 Nisan 2011 11:03

EMEP Eskişehir adaylarından mücadele çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Eskişehir İl Örgütü düzenledikleri basın toplantısı ile milletvekili adaylarını tanıttı. EMEP adayları insanca yaşanacak bir Türkiye için, Eskişehirlileri EMEP’te mücadeleye çağırarak, Eskişehirli işçi ve emekçilerden oy istedi.Eskişehir’de seçime  6 milletvekili adayıyla

EMEP Eskişehir adaylarından mücadele çağrısı
Paylaş

Eskişehir’de seçime  6 milletvekili adayıyla girdiklerini söyleyen EMEP Eskişehir İl Başkanı İbrahim Akgün,  adaylardan üçünün kadın olduğunu belirtti.

Milletvekili adayları adına açıklama yapan Hüseyin Öge, işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların, kadınların, gençlerin ve aydınların kendilerini iyi tanıdığını anlattı. Ezilenlerden, sömürülenlerden, haksızlık ve adaletsizliğe uğrayanlardan yana olduklarını söyleyen Öge, AKP döneminde kadınlara yönelik artan baskı ve şiddetin karşısında olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Kadınların evde, işyerinde yaşadığı çifte baskı ve sömürünün son bulmasını istediklerini ifade eden Öge, kadınların siyasal ve sendikal yaşamda erkeklerle eşit yer almasını savunduklarını açıkladı. Öge, Eskişehir’deki işçi ve emekçilerin EMEP’in adaylarını tanıdıklarını söyledi.

İnanç özgürlüğünü savunduklarını ve zorunlu din ders uygulamasına karşı olduklarını belirten Öge, Kürt sorunun barışçı ve halktan yana demokratik bir şekilde çözülmesini istediklerini dile getirdi. Taşeronlaşmaya, esnek çalışmaya işçi ve emekçilerin kölece çalıştırılmasına da karşı olduklarını anlatan Hüseyin Öge, insanın insanca yaşayabileceği bir düzen kurmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Tüm farklı siyasal gruplarla ile işçi ve emekçi örgütlerinin katılarak oluşturacakları ‘Kurucu Meclis’ tarafından yapılacak ‘Demokratik Anayasa’yı savunduklarını açıklayan Öge, Eskişehirlileri  Emek Partisi çatısı altında  mücadele yürütmeye çağırarak, “Bizi şimdiye kadar açlığa, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa mahkum eden; rüşveti, talanı ve yalanı erdem sayan tüm düzen partilerinden hesap soralım. Emeğin dünyasını birlikte kuralım. Gelin bize güç verin, oy verin”  dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özel timlerin köylüyü yaraladığı iddiası

SONRAKİ HABER

Kadınlar Taksim’de savaş oyuncaklarını kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...