26 Şubat 2021 08:21

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Odatv’den ayrıldı

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'den ayrıldı. Odatv'nin Serdar Cebe ve Elif Yılmaz’la anlaştığı belirtildi.

Fotoğraflar, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun twitter hesaplarından alınmıştır.

Paylaş

Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv’de Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu kurum ile yollarını ayırdı.

Barış Pehlivan 2007’den, Barış Terkoğlu ise 2008’den bu yana bağlı bulundukları görevlerini yürütüyordu.

Bianet’te yer alan habere göre; gazeteci Pehlivan ile Terkoğlu'nun ayrılık kararının altında yaşanan görüş ayrılıklarının yattığı iddia edilirken; başka çalışanların da ayrılacağı öne sürüldü.

Pehlivan ve Terkoğlu haklarında gazetecilik faaliyetlerinden dolayı birçok kez dava açılmış, bu davalar kapsamında 2011 ve 2020’de cezaevine girmişlerdi. 

İki ismin ayrılmasının ardından, Barış Terkoğlu'nun Halk TV'de her çarşamba Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programında yer alacağı iddia edildi.

ODATV İKİ İSİMLE ANLAŞTI

Terkoğlu ve Pehlivan’ın görevden ayrılışının ardından Odatv Genel Yayın Yönetmenliği'ne Serdar Cebe getirildi. Cebe son olarak, Amerika'nın Sesi (VOA) kanalında muhabir-sunucu olarak görev yapıyordu. Posta gazetesinde uzun yıllar Haber Müdürlüğü yapan Elif Yılmaz'ın da Odatv ile anlaştığı konuşulanlar arasında. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk Alman Üniversitesi'ndeki homofobik ve cinsiyetçi akademisyene tepkiler büyüyor

SONRAKİ HABER

CHP'li Yeşil: Doların Türkiye'nin dış borcuna bir günlük maliyeti 56,5 milyar TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...