19 Şubat 2021 11:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadını "aile" ile tarif etti, yine "En az 3 çocuk" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il kadın kolları toplantılarında konuştu. "Ailemize operasyon çekiliyor" iddasında bulunan Erdoğan kadını yine "aile" içinde tarif etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya Şanlıurfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6. Olağan kongrelerine video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan konuşmasında yine çok çocuk yapmanın kendince gerekliliğinden bahsetti, kadını "aile" ile birlikte tarif etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erkeğin ailenin direği, kadının da temeli olduğunu öne sürdüğü konuşmasında, "Batı'da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, internetiyle ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle, sivil toplumla meşgul olurken, aile için görevlerini yürütebileceklerine inanıyoruz" sözlerini sarf etti.

Partisinin kadın kollarının 6'ncı olağan kongresini 8 Mart'ta gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yine "çok çocuk" vurgusu yaptı. Erdoğan, "Biliyorsunuz şahitliğini yaptığım her nikahta en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk yapma tavsiyesinde bulunuyorum. Bazıları bunu cehaletlerinden kaynaklanan bir istihzayla karşılarken bazıları da bilinçli bir şekilde mesajımızın içini boşaltmaya çalışıyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Birileri kadının adını kullanır, bedenini istismar ederken biz kadınlarımızı hak ettikleri yere getirme gayreti içinde olduk. Yıllarca başörtülü diye kızlarımız okullara sokulmadı, kamuda istihdamları engellendi, sokakta küçümsendi. Biz kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Anne olarak başımızın tacı, kardeş olarak canımızdan parça, eş olarak hayat arkadaşı, evlat olarak gözümüzün nuru olarak gördüğümüz kadınlar için çalışmaya devam edeceğiz.

Kale içeriden fethedilir. Biz, kadınlarımıza kendimizi en iyi şekilde anlatır, gönlünü kazanırsak diğer aile fertlerini de saflarımıza çekmiş oluruz".

ERDOĞAN, KADINLARA SEÇİM İÇİN ÇAĞRI YAPTI

"Biz her alanda kadınlarımızı hak ettiği yere getirmenin gayreti içinde olduk. Kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Kadınlarımızın taleplerine kulak verdik. Kendi partilerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, tehdit, şiddet olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir.

2023'teki seçimleri sadece biz değil karşımızdakiler de sabırsızlıkla bekliyor. Son 18 yılda ülkemizin elde ettiği kazanımları korumamızın yolu milletimizin desteğini almaktan geçiyor.

AK Parti’yi bugüne kadar girdiği seçimlerde birinci parti yapıp iktidara taşıdıysak inşallah 2023’te çok daha büyük bir zafere beraberce imza atacağız. Önümüzdeki seçimlerde sandıkları evvela sizlere emanet edeceğiz."

KADINI YİNE "AİLE" İÇERİSİNDE TARİF ETTİ

"Erkek ailenin direğiyse kadın da temelidir. Kadının şefkatiyle kucaklamadığı bir ailenin dağılması kaçınılmazdır.  Batı’da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Aynı oyunu bizde de oynamaya çalışıyorlar. Ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor, biz kadınlarımızın siyasetle ve sivil toplum faaliyetleriyle meşgul olurken aile içindeki görevlerini yürütebileceğine yürekten inanıyoruz. Bunlar Türk kadınını tanımıyor."

YOKSULLUĞU GÖRMEZDEN GELEN ERDOĞAN YİNE "EN AZ 3 ÇOCUK" DEDİ

"Biliyorsunuz şahitliğini yaptığım her nikahta en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk yapma tavsiyesinde bulunuyorum. Bazıları bunu cehaletlerinden kaynaklanan bir istihzayla karşılarken bazıları da bilinçli bir şekilde mesajımızın içini boşaltmaya çalışıyor.

Halbuki geçtiğimiz günlerde ülkemizin 2020 yılına ilişkin nüfus istatistikleri yayınlandı. Nüfus 84 milyona dayanmakla birlikte nüfus artış hızımızın neredeyse yarı yarıya düştüğünü gördük. Bu gidişle çok da uzak olmayan bir dönemde nüfusumuz azalmaya başlayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehditle karşı karşıya. Bu iş öyle teşvikle, parayla pulla olmaz. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da iş cinayeti: 2 maden işçisi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

50 binden fazla sosyolog istihdam bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...