17 Şubat 2021 09:23

Erdoğan: "Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır" nasıl diyorsun ya? Terbiyesiz herif

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 kişinin sorumlusunun Erdoğan olduğuna yönelik sözlerine karşılık verdi, "Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif" dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan'ın hedefinde yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Kılıçdaroğlu'nun Garê'de öldürülen 13 kişinin sorumlusunun Erdoğan olduğuna yönelik sözlerine karşılık veren Erdoğan, "Ya sen ne yüzsüzsün ya? 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Bay Kemal, acaba sen Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün ya? 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin, utanmadan sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun. Senin bu yaklaşımınla bu ülkede biz terörizmle mücadeleyi durdurmayacağız, sen teröristlerle el ele Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin. Ama biz teröristlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünlerden seyret."

Erdoğan, daha birkaç gün önce verilen ağır can kayıplarına rağmen yaptığı hamaset dolu konuşmasında askeri operasyonların süreceği mesajını da verdi. Her türlü muhalefeti terörle ilişkilendirme taktiğini sürdüren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki, baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz. Bu cennet vatanı canımız pahasına FETÖ'cü hainlere de PKK'lı katillere de teslim etmedik, etmeyiz. Biz bu yola kefenimizle, tam bağımsız Türkiye hedefiyle çıktık. Bugünlere nice katil sürüleriyle mücadele ederek geldik. Sen önce teşkilatlarındaki DHKP-C'lileri temizle. Ey Kılıçdaroğlu, bunların da sana her şeyini ortaya çıkararak önüne koyacağız merak etme. Manşetlerle çarpıştık, devletin içine çöreklenmiş çetelerle çarpıştık. Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına kadar nice provokasyonlara meydan okuduk, ama milletimizin teveccühünü hiçbir zaman boşa çıkarmadık. İnşallah böyle yolumuza devam edeceğiz."

"Terörün başını ezene, bu ülkede terör sorununu kökten çözene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde ve dışında son teröristi de etkisin hale getirene dek operasyonlarımıza devam edeceğiz. Son nefesimizi verene kadar Allah bizi ülkeye ve millete hizmet yolundan ayırmasın diye dua ediyorum."

"CHP Genel Başkanı son günlerde ikide bir 'AK Parti'nin hangi hayırlı hizmetine taş koyduk' diyor. Bak hatırlatayım sana: Anlaşılan, CHP Genel Başkanı da demokrasiden hak ve özgürlüklere, sağlıktan eğitime kadar ülkemiz ve milletimiz için ülkemiz için attığımız her adımı nasıl engellemeye çalıştıklarını çok çabuk unutuyor. Açık biraz tarih okusa, CHP'nin takoz siyasetini görecektir. Ara sıra eski gazeteleri karıştırsa, CHP'nin 'yasak, yoksulluk' demek olduğunu görecektir. Hafızasını tazelemek için kendisine soruyorum: Biz kamuda başörtüsüne serbestlik getirdiğimizde engellemek için Danıştay'a koşan siz değil miydiniz? Üniversitelerde başörtüsü yasağı kalkmasın diye AYM'ye başvuran bizzat sen değil miydin?  Meslek liseleri ve imam hatiplere yönelik katsayı zulmüne sahip çıkanlar siz değil miydiniz? 1 yıl öncesine kadar şehir hastanelerimizi kötüleyenler siz değil miydiniz? Ankara'da kendisinin de her gün kullandığı Malazgirt Bulvarı'na karşı çıkanlar siz değil miydiniz? Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne olmadık iftiraları atanlar siz değil miydiniz Bay Kemal? Yattın kalktın, Cumhurbaşkanı Külliyesi'yle uğraştın. Danıştay'ın kararları ortada olduğu halde... Gezi olayları sırasında vandallarla beraber İstanbul'u Ankara'yı ateşe verenler, otobüsleri yakanlar siz değil miydiniz? PYD'li teröristler beş yıl önce bugün Merasim Sokak'ta 28 vatandaşımızı şehit ederken vatanlarını savunuyorlar diyen siz değil miydiniz? Türk ekonomisi krize girsin diye elini ovuşturan siz değil miydiniz? Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak için attığımız adımları sabote eden siz değil miydiniz? CHP Genel Başkanı bunları unutmuş olabilir ancak benim Ankaralı, Ordu, Şanlıurfalı kardeşlerim CHP'nin ve başındaki zatın neler yaptığını iyi hatırlıyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya'da okula düzenlenen saldırıda 27 öğrenci ve 15 sivil kaçırıldı, 2 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Fizyoterapistler endüstriyel alanda neden yok?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...