08 Şubat 2021 05:29

Ziya Selçuk: Sınıfların aynı anda yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yarıyıl Tatil Dönemi Mesleki Çalışma Programı' açılışında EBA TV'de konuştu.

Bakan Selçuk, öğretmenlerin bu süreçte büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Selçuk, "Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimden kat be kat zahmetliydi, çok yoruldunuz; bunu biliyorum. Bu süreçte velilerinizle daha aktif ve daha verimli bir iletişim içindeydiniz. Dijital yeterliklerinizi geliştirdiniz, ekranlara alıştınız ve onu her zamankinden daha etkin kullandınız” dedi.

Selçuk, sürecin birçok ülkeden daha başarılı şekilde yürütüldüğünü iddia etti.

“KISA VADEDE MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR”

Bakan Selçuk, 15 Şubat itibariyle yeni bir döneme başlayacaklarını belirterek, "Dileğimiz salgının en kısa sürede bir engel olmaktan çıkması ve okullarımızın yine sizlerle ve çocuklarımızla hayat bulması; alışık olduğu seslere, renklere, yüzlere ve doğal ritmine kavuşması. Bizler salgının seyrine göre en akli kararı vermekle mükellefiz. Salgının başından beri olduğu gibi yine ihtimalleri hesaplayarak, tüm tedbirleri alarak sizleri ve çocuklarımızı en güvenli şartlarda sınıflarımızda buluşturmak için çabalıyoruz. Kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla, biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10'uncu sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe birlikte koyacağız" diye konuştu.

“ÖĞRENME KAYIPLARI İLE İLGİLİ YOL HARİTAMIZI PAYLAŞACAĞIZ”

Bakan Selçuk, bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ettiklerini, bu kayıpları gidermek için öğrencilere gerekli desteği vermek üzere planlamaları tamamladıklarını, yakın bir zamanda bu konudaki yol haritasını paylaşacaklarını bildirdi.

TRT EBA TV kanallarında 10 ayda, 10 bin ders videosu hazırlayarak çocuklara üç televizyon kanalından ulaştıklarını söyleyen Bakan Selçuk, "1 milyon 373 bin 454 öğretmenimiz bu eğitimlere katıldı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kartal'da yürüyüş yasağı: Kadıköy'de gözaltına alınan 61 kişi adliyeye sevk edilmişti

SONRAKİ HABER

Ekvador’da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...