04 Şubat 2021 08:13

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine Birleşik Krallık’taki akademisyenler destek verdi

Birleşik Krallık’ta birçok akademisyen “Akademik özgürlük isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve çalışanlarını destekliyoruz” diyerek dayanışma metni yayımladı ve imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Mürsel Ç.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Birleşik Krallık’ta birçok akademisyen, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin taleplerinin kabul edilmesini isteyerek akademik özgürlük talep etti. “Akademik özgürlük isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve çalışanlarını destekliyoruz” diyerek açıklama yapan akademisyenler bir de imza kampanyası başlattı.

Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası’nın (SPOT) çağrısıyla başlatılan imza kampanyasına birçok akademisyenin yanı sıra Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) ve Kollej ve Üniversite Çalışanları Sendikası da (UCU) imza attı.

Kayyum rektör Melih Bulu’nun istifa etmesi ve Boğaziçi Üniversitesinin kendi rektörünü seçmesini talep eden akademisyenler, gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Dün başlatılan imza kampanyasına 50’den fazla akademisyen imza attı. Yayımlanan metne Imperial College, King’s College London, Edinburgh Üniversitesi, Greenwich Üniversitesi, SOAS Üniversitesi, Middlesex Üniversitesi gibi üniversitelerden akademisyenler imza attı.

Öte yandan 17 Türkiyeli kitle örgütünün oluşturduğu Demokratik Güç Birliği de bir açıklama yaparak öğrencilerin taleplerinin kabul edilmesini, atanan rektör Melih Bulu’nun istifa etmesini ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. Demokratik Güç Birliği, öğrencilerin işkenceyle gözaltına alınmasını ve polis şiddetini de kınayarak öğrencilere desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'un nüfusu bu yüzyılda ilk kez geriledi

SONRAKİ HABER

Kanadalı altıncı şirket Kapadokya'yı terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...