03 Şubat 2021 03:51
Son Güncellenme Tarihi: 04 Şubat 2021 07:50

Gözaltına alınan 51 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin hepsi serbest bırakıldı

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 30 öğrenci yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Boğaziçi eylemlerinde 1 Şubat'ta kampüse giren polisler tarafından gözaltına alınan 51 öğrenci emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesine sevk edildi. Gözaltına alınan öğrencilerin tamamı serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü önünden gözaltına alınan öğrenciler için savcılık tarafından 30'u için tutuklama, 12'si için ev hapsi talebinde bulunuldu. 9 öğrenci ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Tutuklamaya sevk edilen ve gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan Boğaziçili öğrencilerin tamamı serbest bırakıldı.

Öte yandan Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 51 kişinin "kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

30 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI, EV HAPSİ KARARI REDDEDİLDİ

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen ve sorgulamaları 1. 2. 5. 6. ve 7. Sulh Ceza Hakimliklerinde tamamlanan 30 öğrenci yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı. 5. Sulh Ceza Hakimliği 12 öğrenci hakkında verilen ev hapsi kararını reddederek serbest bırakılmalarına karar verdi.

SİVİL POLİS BİR KADIN AVUKATI İTTİ

Öte yandan 5. Sulh Ceza Hakimliği önünde bir avukat sivil polis olduğu belirlenen kişi tarafından itildi. Avukatların iten kişinin kim olduğunun tespit edilmesi talebine karşılık sivil polis olduğu belirtilen kişi mahkemenin arka kapısından çıkarılmaya çalışıldı. Duruma tepki gösteren avukatlar polis hakkında kimlik tespiti işlemi tutanak tutulmasını talep etti. Bir süre engellenen avukatlar sivil polisin sicil numarasını alabildi ve hakkında tutanak tutuldu.

Öğrencilerin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilmesi üzerine Twitter'da #Arkadaşlarımızıİstiyoruz etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. 

İstanbul Valiliği, Emek ve Demokrasi Güçleri’nin dün Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla yapmayı planladıkları eylemde gözaltına alınan 94 kişiden 65'inin serbest bırakıldığını açıkladı. Boğaziçili öğrencilere destek eylemlerinde Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınanlardan da 11 kişinin serbest bırakıldığı, 29 kişinin işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

1 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi kampüsü dışında ve içerisinde toplam 159 kişi gözaltına alınmış, 98 kişi serbest bırakılmış, 10 kişi hakkında ise ev hapsi kararı verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rus aşısı Sputnik V’nin etkinlik oranı yüzde 91,6

SONRAKİ HABER

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bir bölge riskli alan ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...