21 Ocak 2021 18:26

Bakanlık müfettişleri Migros Depo'da denetimde bulundu

Kocaeli Şekerpınar'da bulunan Migros Depo işçileri direnişlerinde 17. günü geride bıraktı. Bakanlıktan gelen müfettişler, Migros Depo'da denetimde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ücretsiz izne çıkartılan işçilerin direnişlerinin 17'nci gününde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelen müfettişler, Migros Depo'da denetimde bulundu.

Kocaeli Şekerpınar'da bulunan Migros Depo işçileri direnişlerinde 17. günü geride bıraktı. Sağlıksız, uzun mesai saatleri koşullarında çalışan işçiler sendikalaşmaya başlamış ve ücretsiz izne çıkarılmıştı. DGD-SEN'e üye olan işçiler işlerine geri dönebilmek ve insanca koşullarda çalışmak için Migros Depo önünde direnişlerini sürdürüyor.

Ücretsiz izne çıkartılan işçilerin direnişlerinin 17'nci gününde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelen müfettişler, Migros Depo'da denetimde bulundu. Deponun bulunduğu alana gelen müfettişler önce kapıdaki işçilerle görüştü. Daha sonra depoya geçen müfettişler, direnişteki işçiler alandan ayrılırken hâlâ içeriden çıkmamıştı. Depo yönetiminin ise denetim öncesi içerde çalışmaya devam eden işçilere seyyar tuvalet ve yeni transpalet getirmesi dikkat çekti.

"DİRENİŞ KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR"

DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar, müfettişlerin sabah saatlerinde çadıra gelerek işçilere olanlara dair soru sorduğunu söyledi. İşçilerle birlikte yaşanan sorunları anlattıklarını söyleyen Acar, "İçerde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını, işçilerin 16 saat mesaili çalıştıklarını ve hafta sonu ile bayram tatillerinin gasbedildiğini anlattık" dedi.

Denetimin haberli olduğunu belirten Acar, içerde şimdiye kadar 700 işçiye 2 tuvalet düşerken bugün Migros üst grup yönetiminin 8'e yakın yeni seyyar tuvalet getirdiğini ve içerde yeni tuvaletlerin yapılacağının söylendiğini dile getirdi. İşçilerin içerde bozuk transpaletle çalıştığını belirten Acar, bozuk tranpaletle çalışmak istemeyen işçlere tutanak tutulduğunu da anlattı. 17 gündür direndiklerini ve öncesinde karşılanmayan taleplerin şimdi karşılanmaya başladığını söyleyen Acar, "Direniş kazandırmaya devam ediyor" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Parlamentosu: Selahattin Demirtaş ve tüm siyasi tutuklular serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Kaybolan Gökhan Güneş’in kaçırıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa