21 Ocak 2021 17:57

Avrupa Parlamentosu: Selahattin Demirtaş ve tüm siyasi tutuklular serbest bırakılsın

Avrupa Parlamentosu, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Selahattin Demirtaş | Fotoğraf: HDP Basın

Paylaş

Avrupa Parlamentosu, hazırladığı karar tasarısı ile Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel’de temaslarda bulunduğu saatlerde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Türkiye’deki tüm siyasi tutuklular için aldığı karar ile çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarınca daha önceki Türkiye raporları da göz önünde bulundurularak hazırlanan kararda Demirtaş için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları kapsamında derhal koşulsuz bir biçimde serbest bırakılma çağrısı yapıldı.

Aynı şekilde Figen Yüksekdağ’a da yönelik tüm suçlamaların düşürülmesi, tüm HDP’li tutukluların serbest kalması ve tüm bu kişilerin tehditlerden ve baskıdan azade şekilde demokratik haklarını kullanmaya devam edebilmeleri talep edildi.

ORTAK KARAR TASARISI ONAYLANDI

Oturumun ardından AP'de "Türkiye'deki insan hakları, Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların durumu" hakkında siyasi grupların ortak karar tasarısı oylandı. Kabul edilen tasarıda Selahattin Demirtaş'ın acilen salıverilmesi, Figen Yüksekdağ ve Demirtaş hakkındaki suçlamaların düşürülmesi istenerek AİHM'nin Demirtaş davasıyla ilgili kararları hatırlatıldı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Tarım Bakanlığından "mobil büfelerle ekmek satışını yasakladı" haberine dair açıklama

SONRAKİ HABER

Bakanlık müfettişleri Migros Depo'da denetimde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...