21 Ocak 2021 09:05
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2021 15:28

Kadına şiddetten yargılanan Oyuncu Ozan Güven hakim karşısına çıktı

Deniz Bulutsuz'u darbeden Oyuncu Ozan Güven hakim karşısına çıktı. Duruşma tanıkların dinlenmesi kararıyla ertelendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz'u darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Oyuncu Ozan Güven hakim karşısına çıktı. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olan Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz, şikayetlerini tekrar ettiler. Ozan Güven "Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Böyle bir zarar versem yaşayamazdım" derken, Deniz Bulutsuz, "Yaşananlar çok ağırdı. Canımı kurtarmaya çalıştım" dedi.

İstanbul 58.Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, avukatlarıyla gelen Deniz Bulutsuz ve Ozan Güven "müşteki-sanık" sıfatıyla katıldı. Ozan Güven kimlik sorgusunda, oyunculuk yaptığını ve aylık 5 bin lira geliri olduğunu söyledi. Deniz Bulutsuz ise eğitim danışmanı olduğunu ve aylık 20 bin lira geliri olduğunu söyledi.

DENİZ BULUTSUZ: CANIMI KURTARMAYA ÇALIŞTIM

Hakimin şikayetini sorması üzerine Deniz Bulutsuz, daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek "Yaşananları tekrar anlatmak zorunda kalmazsam memnun olurum. Yaşananlar çok ağırdı. Canımı kurtarmaya çalışırken kendimi savundum. Bana gelen darbelere engel olmaya çalıştım. Mümkün olabildiği kadar uzağa gitmek, görmemek için ertesi gün Bursa'ya gittim. Şikayetçiyim" dedi.

OZAN GÜVEN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Ozan Güven ise "Önceki ifademe ekleyeceğim bir şey yok. Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Şikayetçiyim" dedi. Hakimin, "Yaralanma olayı nasıl oldu" şeklindeki sorusuna Güven, "Abajurla ben vurmadım. Abajur Deniz'in elindeydi. Şapkası düşmüştü. Abajurun şapkasını takmak içi abajur sapını almaya çalıştığımda çekiştirdi. Abajur,  çenesine çarptı. Yara bandı alıp taktım. Bana, 'Sen bana vurdun, seni Türkiye'ye rezil edeceğim' dedi. Abajur kırık değildir. Duvara vurulan abajur kırılır. İstenirse getiririm" dedi.

Bunun üzerine hakim, Bulutsuz'a çenesinde iz kalıp kalmadığını sorarak kürsüye gelip göstermesini istedi. Deniz Bulutsuz da çenesini hakime gösterdi. Hakim, "Çok dikkatli bakıldığında çenesinin ortasında sağ kısımda bir iz olduğu dikkatli bakılınca fark edildiği müşahade edildi" diyerek bunu tutanağa geçirdi.

Ozan Güven, kendisinden ayrılmak isteyen Deniz Bulut'u tehdit ettiğine dair soruya, esas ayrılmak isteyenin kendi olduğunu tartışmanın bu nedenle çıktığı şeklinde yanıt verdi.

Deniz Bulutsuz ise iki katlı evin üst katında başlayıp alt katında uzunca bir süre devam ettiğini belirttiği şiddet ve darbın detaylarını tekrar anlattı.

Hakimin evden nasıl çıktığını sorduğu Deniz Bulutsuz "Bana vurmaktan vazgeçince arkasını döndü. Kilidi açıp kendimi attım" diye konuştu. Ozan Güven'in şoförünü nasıl gördüğü sorulunca Bulutsuz, "Ayağımda hiçbir şey olmadığı ve yüzüm kanlı olduğu için ana caddeye çıkma cesareti gösteremedim. Şoför Hasan Bey'i görünce gördüm durdurdum. Bindim. Beni mümkün olduğunca uzak bir yere götür dedim. Benzinliğe gittik. Su ve kolonya aldım" dedi.

Ozan Güven'in avukatı, olay günü güvenlik görevlisi olarak çalışan ve kamera görüntülerinde de görülen Murat isimli kişinin dinlenmesini ve Güven'in duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Hakimin sorusu üzerine taraflar, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmediklerini belirttiler.

TANIKLAR DİNLENECEK

Mahkeme, gelecek celse tanıkların dinlenmesine ve Deniz Bulutsuz'un çenesinde meydana gelen yaralanmanın yüzde sabit iz olup olmadığının adli tıp şube müdürlüğüne sorularak yaralanmanın basit tıbbi müdahaleyle giderilip giderilemeyeceğinin sorulmasına karar verdi. Olay günü kullanılan abajurun silahtan sayılan bir alet olup olmadığının da incelenmesine karar veren mahkeme, Ozan Güven'in duruşmalardan vareste tutulmasına hükmetti. Duruşma, 30 Nisan'a ertelendi. Duruşma sonrasında ayrı ayrı çıkan taraflar, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Deniz Bulutsuz ve Ozan Güven'in sevgili oldukları dönemde arkadaşlarının evine gittikleri, Deniz'in eski ilişkisinden konu açılınca Ozan Güven'in hakaret ettiği belirtildi. Daha sonra çift arasında Ozan Güven'in evinde 13 Haziran 2020 günü, saat 00.30'da ikamette yalnız bulundukları sırada tartışma çıktığı, Güven'in elleri ve abajurla Deniz Bulutsuz'u darp ettiği belirtildi. Gitmek isteyen Deniz Bulutsuz'a, küfür ettiği öne sürülen Ozan Güven'in, Bulutsuz'a elleriyle vurduğu, telefonu aldığı ve evden çıkmasına engel olduğu ifade edildi. Deniz Bulutsuz, daha sonra Güven'in şoförü tarafından kendisinin önce bir benzin istasyonuna, daha sonra da arkadaşının evine götürüldüğünü belirttiği de iddianamede yer aldı. Ozan Güven ise ifadesinde, arkadaşlarının evindeki sözleri doğrularken küfür etmediğini, evde aralarında tartışma çıktığı, yere düşen abajur sapını Deniz Bulutsuz'un eline aldığı, abajur sapını almak isterken Deniz'in çenesine çarptığını, sinir krizi geçirdiğin düşündüğü Deniz'i sakinleştirmeye çalıştığını, başaramayınca şoförünü aradığını ve suçlamaları kabul etmediğini söylediği belirtildi. Ozan Güven hakkında "Hakaret", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Kasten yaralama" suçlarından 3 yıl 9 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Oyuncu Ozan Güven'in şikayeti üzerine ise Deniz Bulutsuz hakkında "Basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Gül'e parmak salladı

SONRAKİ HABER

Evrensel çizeri Sefer Selvi "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davasından beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...