15 Ocak 2021 17:45

ABD'de istismardan tutuklanan Marmara Üniversitesinin bölüm başkanı Köse istifa etti

Marmara Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdüssamed Köse’nin ABD’de çocuğa istismar suçundan tutuklandığı ortaya çıktı. Üniversite Köse'nin öğretim üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdüssamed Köse'nin, 2015'te ABD'nin Teksas eyaletinde çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

Marmara Üniversitesi, bu akşam yaptığı paylaşımla Köse'nin istifa ettiğini duyurdu. Açıklamada "Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Abdüssamed Köse öğretim üyeliğinden istifa etmiştir" denildi.

ABD'DE ÇOCUK İSTİSMARINDAN TUTUKLANMIŞ

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre, Köse ABD’nin Teksas eyaletinde 2015'te çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklandı ve bir süre cezaevinde kaldı. Haberde yer verilen ABD basınından haberlere göre Köse Mart 2015'te internette bir çocukla tanıştı ve cinsel içerikli konuşmalar yaptı. Çocukla cinsel birliktelik amacıyla gittiği evde ise yazıştığını düşündüğü çocuk değil, çocuk istismarı suçlularını yakalama görevindeki polis karşısına çıktı. Haberlere göre, operasyon sonucunda 12 kişi tutuklandı ve hepsinin bölge hapishanesine gönderildi. Tutuklanan kişilerin fotoğraflarına ve haklarındaki suçlamalara detaylıca yer verildi.

Köse’nin ABD’deki ruhsatının iptal edildiği bilgisi de bu haberlerde yer aldı. Türkiye’ye dönen akademisyen Köse, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı psikoloji bölümüne girmiş ve bölüm başkanlığına getirilmişti.

İSMİNİ KISALTMIŞ, SAÇINI UZATMIŞ

Marmara Üniversitesi’nin web sitesinde Abdüssamed Köse’nin adının Samed Köse olarak geçtiği görülüyor. Köse'nin geçmişindeki “cinsel istismar” suçunu örtmek için ismini kısaltarak kullandı yine tanınmamak için de saçlarını uzattığı tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

WhatsApp, yeni sözleşmesi için 8 Şubat’a kadar verdiği süreyi 15 Mayıs'a uzattı

SONRAKİ HABER

Erdoğanın imza attığı yatırım programı ile 3 bin projeye 138 milyar TL ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...