11 Ocak 2021 09:33

MHP: HDP'ye kapatma davası açılması için başvuracağız

MHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması için dava açmaması halinde kendilerinin başvuru yapacağını duyurdu.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP'nin kapatılması için çağrılar yapan MHP, aralarında Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 108 siyasetçi hakkında hazırlanan yeni "Kobanê iddianamesi"ni işaret ederek Yargıtay Başsavcılığının kapatma davası açmasını istedi. MHP, aksi halde kendilerinin Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine dayanarak başvuracaklarını açıkladı.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır" denildi.

CHP VE İYİ PARTİ'YE SUÇLAMA: TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK

Açıklamada Millet İttifakı partileri hakkında da soruşturma açılması gerektiği işaret edildi: "CHP’nin, İYİ Parti’nin itirazları suç ve suçluyu koruma mahiyetindedir. Bunun yanında teröre yardım ve yataklık olarak da ayrıca ele alınmalıdır."

DHA'da yer alan habere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bunların en azılılarından birisi de CHP'nin ve İYİ Parti'nin destekleyip sempati beslediği terörist Selahattin Demirtaş'tır. Şurası kesindir ki FETÖ elebaşı Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur. 6-8 Ekim olaylarıyla 15 Temmuz kalkışması, Gezi Parkı hadiseleriyle Hendek terörünün istikameti öz itibariyle bir ve aynıdır.

"HDP BEDELİNİ ÖDEMELİ"

HDP'nin suç işlediğini öne süren Bahçeli, "HDP, 6-8 Ekim olaylarının, hendek terörünün ve bölücülüğe mihmandarlık yapmasının bedelini kanun, millet ve tarih önünde kesinlikle ödemelidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu'nun 100'üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır."

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDEKİ EYLEMLERİ TÖRERİZE ETMEYE ÇALIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamalarına yönelik eylemlerini "terörize" etmeye çalışan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Teröre yardım ve yataklık olarak da ayrıca ele alınmalıdır. Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasına itiraz edenlerin, sırtlarını dönerek şovmenlik yapanların, terör örgütleriyle aynı kümeye girenlerin 6-8 Ekim olaylarından ders almaları, sivil itaatsizlik çarpıklığına özenmemeleri samimi tavsiyemdir. Terör örgütlerinin tazyik ve tahrikleriyle 'Üniversitelere kayyum istemiyoruz' temalı protestolarla ABD'deki Kongre işgalinin aynı döneme denk gelmiş olması dikkat çekici ve tek kaynaktan beslenen bir eylem türüne işaret etmektedir"

KILIÇDAROĞLU'YU DA HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Bahçeli, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin seçilmiş Başkanı'na ve seçim sonuçlarına saygı duyan, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na 'sözde' diyen CHP Genel Başkanı'nın hukuka ve milli iradeye savaş açması kendisini bekleyen makus sondan da asla kurtaramayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek öz itibariyle Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir. Zalimlerin ve Türkiye düşmanlarının yeminli sözcüsü olan Kılıçdaroğlu, FETÖ'ye, PKK'ya, MLKP'ye, DHKP-C'ye tutunmaktan, bu hain örgütlerle yol yürümekten derhal vazgeçmeli, teröristlerle bağını kesmelidir. Yoksa suç ve terör örgütleriyle irtibat ve iltisakının vebali kendisinin siyasi sonunu süratle hazırlayacak, milletimiz bu namertliği affetmeyecektir. İYİ Parti Başkanı'nın da heyecanla rezervini yaptığı terörist Demirtaş ile kahvaltı programını meçhul bir tarihe erteleyip masa edebiyatına son vermesi eve dönüş yolunda kendisini bihakkın rahatlatacaktır. Ne idüğü belirsiz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için 'masa kurulsun' diyen bu şahıs bilmelidir ki, çift taraflı davranan ve ikiyüzlü olan bizatihi kendisidir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de 39 günde 7 kişi intihar etti: "Ekonomik kriz insanları ölüme sürüklüyor"

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınıp serbest bırakılan Cargill işçilerine sokağa çıkma yasağı cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...