10 Ocak 2021 04:21

Kırgızistan'da erken cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk sandığa gitti

Kırgızistan'da halk erken cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ülkenin yönetim şeklini belirlemek için sandık başına gitti.

Fotoğraf: Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı/AA

Paylaş

Kırgızistan'da halk, gelecek 6 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek ve ülkenin yönetim şeklini belirlemek için sandık başına gitti.

Yaklaşık 6 milyon 500 bin nüfuslu ülkede biyometrik verileri alınan 3 milyon 563 bin 574 seçmen, yerel saatte 08.00'de açılan 2 bin 474 sandıkta oy kullanmaya başladı.

Seçimde, cumhurbaşkanlığı için eski Başbakan Sadır Caparov, eski Meclis Başkanı Adahan Madumarov, eski Devlet Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Abdil Segizbayev ve eski Anayasa Mahkemesi üyesi Klara Sooronkulova'nın da bulunduğu 17 aday yarışıyor. 

Sandık başındaki görevliler tarafından seçmene verilen iki pusulada, 17 aday ve "hepsine karşı" seçeneği ile 2010 yılından bu yana parlamenter sistemle yönetilen ülkenin yönetim şeklinin belirlenmesi için "devlet başkanlığı", "parlamenter sistem" ve "hepsine karşı" seçeneği yer alıyor.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinde 16 siyasi partiden 4’ü parlamentoya girebilmişti. Parlamento seçim sonuçlarının iptalini talebiyle düzenlenen eylemler sonucu parlamento seçim sonuçları iptal edilmiş, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ve Başbakan Kubatbek Boronov istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin'de batarya fabrikasında patlama: 1 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Japonya'da Kovid-19 sebebiyle Osaka ve Kyoto'da OHAL ilan edilebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...