06 Ocak 2021 17:37

Kayseri Simfer'de bir ay içinde 3'üncü kez iş kazası yaşandı

Kayseri Simfer'de bir ay içerisinde 3'üncü kez iş kazası yaşanırken işçiler uzun saatler çalıştırılmaları ve makinelerin bakımsız olmasının iş kazalarını getirdiğini vurguluyor.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Kayseri Simfer'de bir ay içerisinde 3'üncü kez iş kazası yaşandı. Gövde bükme makinesinde çalışan iki işçinin parmaklarında kırıklar oluşurken bugün preshanede kalıp değiştirme sırasında da bir işçinin parmakları koptu.

Geçtiğimiz ay montaj bölümündeki gövde bükme makinesinde alınmayan önlemler sebebiyle bir kadın işçinin elinin sıkışmasından sonra aynı makine geçtiğimiz günlerde bir erkek işçinin de parmağının kırılmasına neden oldu. Edindiğimiz bilgilere göre bugün mesai saatlerinde preshanede de kalıp değiştirirken bir işçinin parmakları koptu.

Evrensel'e ulaşan Simfer işçileri, "Pandemide canımız çıkana kadar çalıştırılıyoruz. Sürekli mesai diyorlar, işçilerin dinlenmesini istemiyorlar. Sonuç iş kazaları oluyor" dedi.

Makinelerin bakımsız olduğuna dikkat çeken Simfer işçileri, "Makineler eski, bakımsız. Preshanede işçi arkadaşımızın bugün parmakları koptu çünkü sensör yoktu. Sensör olsa işçinin parmakları kopmayacaktı. Patronun gözünde işçinin değeri yok. Parmakları kırılmış, parmakları kopmuş! Yeter artık" diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD Başkanı Trump: Asla yenilgiyi kabullenmeyeceğim, pes etmeyeceğim

SONRAKİ HABER

ABD'de Trump destekçileri Kongre binasını bastı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...