01 Ocak 2021 09:20

Omar Elabdellaoui'nin doktoru: Futbola dönüşüyle ilgili bir şey söylemek zor

Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin doktoru "Göreceli olarak bir gözü diğerine göre daha hasarlı. Futbola dönüşüyle ilgili bir şey söylemek zor olur" dedi.

Fotoğraf: Murat Akbaş/DHA

Paylaş

Evinde yılbaşı kutlaması yaptığı sırada havai fişek patlaması nedeniyle yaralanan ve hastaneye kaldırılan Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui'nin sağlık durumuyla ilgili Prof. Dr. Vedat Kaya'dan açıklama geldi.Kaya, “Göreceli olarak bir gözü diğerine göre daha hasarlı. Futbola dönüşüyle ilgili bir şey söylemek zor olur. Önümüzdeki süreçte yapılacak olan işlemlerle daha da iyi bir duruma geleceğini umuyoruz” dedi.

Basın mensuplarına konuşan Kaya, “Hastanemize geldi ve her iki gözde; bir gözde daha ağır olmak üzere bir yaralanma söz konusu. İlk önce ben ve plastik cerrahi arkadaşım gerekli tetkikleri yaptık. Şu an odasında ve durumu düne göre çok iyi. Medikal tedavi uygulanıyor. Tekrar bir müdahale gerekebilir mi, muhtemelen gerekecektir. Böyle bir planlama yapıyoruz. Yarın tekrar bir değerlendirme yapacağız. Gidişatı planlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

“DÜNE GÖRE DAHA İYİ DURUMDA”

Vakanın termal, kimyasal bir travma olduğunu söyleyen Kaya, “Mutlaka olumsuz etkilenme ilk etapta olacak. Önemli olan finalde nereye varacağız. Dün gece almadan önce incelememizi yaptık, sabah tekrar gördük; bütün tetkiklerini yaptık. Düne göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

“BİR GÖZÜ DİĞERİNE GÖRE DAHA HASARLI”

Göreceli olarak bir gözün diğerine göre daha hasarlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Kaya, “Futbola dönüşüyle ilgili bir şey söylemek zor olur. Önümüzdeki süreçte yapılacak olan işlemlerle daha da iyi bir duruma geleceğini umuyoruz” açıklamasında bulundu.

“GÖRME YETİSİ VAR AMA…"

Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Burası aynı zamanda üniversitesi kliğini. En iyi ekipmana sahip bir yer. Bu tür vakalara daha önceden de müdahale ettik. Bunu şu anlamda söylüyorum; Bu tür yaralanmalarda ilerleyen süreçte müdahaleler gerekebilir. Bunları tam olarak en iyi şartlarda, dünya ortalaması üzerinde yapmaya sahibiz ve de yapacağız. Görme yetisi var ama ileriki dönemdeki gidişat nasıl olur onu söylemek çok bağlayıcı olur. Basit bir parça yüzünden görme değişebilir. Ertesi gün temizlerseniz görme artar. Bunlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Termal yanık ve ona bağlı bir tedavi uygulayacağız.”

Kaya son olarak “Termal kimyasal bir yanık. Temizlik işlemi yaptık, yüzeydeki materyalleri temizledik, gereken işlemleri yaptık. Bu bile 1 gün içinde büyük fark yarattı. Şimdi yüzeyin restorasyonunu adım adım planlıyoruz” diye konuştu. (İstanbul/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Taksiciler taksimetre güncellemesi için uzun saatler kuyrukta bekledi

SONRAKİ HABER

2021'de Güneş ve Ay'da ikişer tutulma gerçekleşecek ancak Türkiye'den görülemeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...