30 Aralık 2020 11:25
Son Güncellenme Tarihi: 31 Aralık 2020 00:48

Ankara'da kadın cinayetleri protestosuna polis müdahalesi

Ankara'da kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri üyeleri gözaltına alındı. Kadınlar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı

Ekran görüntüsü twitter.com/KadinCinayeti hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri üyeleri’nin Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk için “sessiz kalmıyoruz” diyerek yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Polis kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen platform üyelerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

GAZETECİLER YİNE KALKANLARLA ENGELLENDİ

Emniyet amirinin "Basının fotoğraf çekmesine izin vermeyin" talimatı üzerine polis alandaki gazetecilere de müdahale etti. “Fotoğraflarda emniyet güçlerinin görünme ihtimali” gerekçesiyle polis gazetecileri alandan uzaklaştırmak istedi. Müdahaleyi çeken gazetecilerin kalkanlarla engellendiği görüntülere de yansıdı.

Engelleme ve gözaltılarla ilgili platform tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; “Ülkede sorun eylem yapılması değildir. Sorun bir günde 4 kadın cinayetidir. Üyelerimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yemen'de Aden Havalimanı'nda patlama: 22 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Şair Yılmaz Odabaşı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...