25 Aralık 2020 12:49

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun'a 'tehdit' soruşturması

Ankara'da Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen'in ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun hakkında, bir TikTok fenomenini tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Aleyna Çakır & Ümit Can Çakır | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Ankara'da Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen'in (21) evinde ölü bulunmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan, ardından annesi şüpheli şekilde ölen Ümitcan Uygun hakkında, Tiktok fenomeni Abdullah S.'yi tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Uygun, savcıya ifade verdikten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sema Esen'in ölümünün baş şüphelisi olan ve Esen'e şiddet uyguladığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan Ümitcan Uygun, 2 gün önce sosyal medyada açılan bir canlı yayında TikTok fenomeni Abdullah S.'yi "Beni de mi öldürüp intihar süsü vereceksin" sözleri üzerine tehdit etmiş ve "Seni öldüreceğim" demişti. Tehdit suçundan hakkında soruşturma başlatılan Ümitcan Uygun, savcıya ifade verdikten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır, 3 Haziran'da 2020’de Keçiören ilçesinde evde ölü bulunmuştu. Sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun'un, daha önce Çakır'a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler, ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada dolaşıma girmişti. Bunun üzerine Ümitcan Uygun, gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Aleyna Çakır'ın ailesi, kızlarının ölümünden Ümitcan Uygun'u sorumlu tutarken Uygun'un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül akşamı, Ankara Keçiören'de bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Çakır ve Uygun'un ölümüne ilişkin soruşturmalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca: İstanbul’da vaka sayısında önemli oranda düşüş kaydedildi

SONRAKİ HABER

“Bu işi tiyatro yaşasın diye yapıyoruz”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...