17 Eylül 2020 21:22

Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümit Can Uygun'un annesi ölü bulundu

21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun ölü bulundu. Gülay Uygun'un silahla kafasına ateş ettiği iddia edildi.

Aleyna Çakır & Ümit Can Çakır | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Aleyna Çakır'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili şüpheli konumunda olan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun hayatını kaybetti. Gülay Uygun, başına silahla tek el ateş edilmiş olarak ölü halde bulundu.

Ankara'daki evinde 3 Haziran 2020 tarihinde ölü olarak bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ailesi, kızlarının iddia edildiği gibi intihar etmediğini, cinayet sonucu öldüğünü ifade etmişti. Çakır'ın ölümüne intihar süsü verildiğini söyleyen aile, Ümit Can Uygun'un şüpheli olduğunu belirtmişti. Aleyna Çakır'ın komşuları ve arkadaşları da genç kadının sürekli şiddet gördüğünü belirterek Çakır'ın öldürülmüş olabileceğini ifade etmişti.

Aleyna Çakır'ın, şüpheli Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun tarafından seks işçiliğine yönlendirildiği iddiası üzerine Bakanlık soruşturma başlattı. Bakanlığın soruşturma başlatmasının ardından Gülay Uygun'un başına silahla tek el ateş edilmiş halde bulunduğu ve intihar ettiği belirtildi.

DHA'da yer alan haberde Ümitcan Uygun'un öğretmen olan annesi Gülay Uygun'un sabah saatlerinde bir akrabasının evine gitmek üzere dışarı çıktığı belirtildi. Daha sonra Gülay Uygun'dan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Gülay Uygun, yakınları tarafından bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Sağlık ekiplerince yapılan ilk kontrol sonrası Gülay Uygun'un intihar ettiği bilgisi verildi.

ALEYNA ÇAKIR'IN ANNESİ MÜGE ANLI'NIN PROGRAMINA KATILMIŞTI

Aleyna Çakır'ın ailesi, kızlarının otopsi raporunun çıkmasının ardından Müge Anlı'nın ATV'de yayımlanan programına katılmıştı. Aile, Aleyna Çakır’ın tırnaklarında erkek DNA’sı bulunduğunu ve öldürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti.

NE OLMUŞTU?

21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın (Sema Esen) erkek arkadaşı olduğunu söyleyen Ümit Can Uygun, 3 Haziran günü polisi arayarak Çakır'ı evinde ölü bulduğunu söyledi. Polisin olay yeri raporunda Aleyna Çakır'ın boynunda bornoz kuşağı olduğu, yüzüstü yatar halde bulunduğu, ellerinde ve bacaklarında morluklar bulunduğu bilgisine yer verildi. Olay kayıtlara "intihar" olarak geçti, şüpheli Ümit Can Uygun ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Aleyna Çakır'ın hayatını kaybetmesinin ardından Ümit Can Uygun'un kendisine şiddet uyguladığı ve Instagram üzerinden canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Çakır'ın bu şiddet olayının ardından polise şikayette bulunduğu, koruma talep ettiği ve Ümit Can Uygun'a bir ay uzaklaştırma cezası verildiği, Uygun'un ise polise ifade verdikten sonra görüntüleri sosyal medyadan sildiği ortaya çıktı.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: MEB tüm uyarılara rağmen gerekli hazırlıkları yapmadı

SONRAKİ HABER

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...