23 Aralık 2020 01:13

İnsan gibi yaşamaktan başka derdimiz yok!

Yoksulluk sınırının 7-8 bin lira olduğu bir zamanda birçok farklı partinin önerisi 4-5 bin lira gibi komik rakamlar. Bizler insanca yaşamak istiyoruz.”

Fotoğraf: John Salvino/Unsplash

Paylaş
Furkan
Kayseri

Ben geleceğin işçisi bir meslek liseliyim. Bu tabiri günlük hayatımda oldukça çok kullanıyorum. Çünkü biliyorum ki ne yapsam ne etsem de benim işçi olmaktan başka çarem yok. Zaten bunun farkında olarak okuyorum meslek lisesini. Daha önce dergide sizlere okuldaki eğitimin ne durumda olduğunu anlatmıştım. Bilişim bölümü öğrencisiyim, okullar en son verilen karar ile yeniden eğitime kapatılınca yaş açısından sokağa çıkma yasağım olmasına rağmen, kısa bir sürede olsa küçük bir mobilya atölyesinde çalışmaya başladım. Fakat şimdi iş olmadığı için çalışamıyorum.

“ASGARİ ÜCRTETTE KONUŞULAN RAKAMLAR BİLE KOMİK”

Bu süre zarfında çalışmayı tercih etmemin nedeni hem boş durmayı sevmemem hem bir kazancımın olması hem de evin geçimine yardımcı olmak istememdi. Ağabeyim Kayseri’de büyük bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Fabrikada pozitif vaka sayısı oldukça fazlaymış. Anlattığına göre çok fazla işçi fiziksel mesafe olmadan servise binmek ve yine aynı şekilde çalışmak zorundaymış. Hal böyle olunca biz de korona ile tanıştık. Ben ne yazık ki her işçinin dünya genelinde bir şekilde korana ile tanışacağını düşünüyorum. Hal böyle olunca karantinada iken eve giren maaşlarda bir sürü kesinti yaşandı. Ama hiçbir devlet yetkilisi gelip “bir şeye ihtiyacınız var mı?​” diye sormadı. İnsanların evlerinde açlığa terk edildiği bu günlerde asgari ücreti belirleme toplantıları devam ediyor. Bizde evde ailecek bu süreci yakından takip ediyoruz. Çünkü ücretlere gelecek zam oranı bizim yaşamlarımızı oldukça fazla etkileyecek. Geçinmesinin epey zor olduğu bu süreçte ben çıkacak kararın bizim gibi emekçi ailelerden yana olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu kararı verenlerin derdi asgari ücret ile geçinenler değil. Geçinmek için tam net bir ücret söyleyemem fakat yoksulluk sınırının 7-8 bin lira olduğu bir zamanda birçok farklı partinin önerisi 4-5 bin lira gibi komik rakamlar. Bence bu rakamları önerenlerde işçiyi gerçekten düşünmüyor. Bizler insanca yaşamak istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Bana eğitimden memnun bir liseli çizebilir misin?

SONRAKİ HABER

76 barodan Adalet Bakanlığına yargı reformu önerileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...