20 Aralık 2020 09:40

Seher’i öldüren C.Ç ‘Boşanacağım’ diyerek Seher’i şikayetinden vazgeçirmiş

Ayrılmak istediği için öldürülen Seher ölüm tehditleri aldığı C.Ç’den şikayetçi olmuş. C.Ç’nin ‘Boşanacağım’ demesi üzerine şikayetini geri çeken Seher, ölmeden 4 gün önce de boşanma davası açmış.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde yaşayan, evliliği boyunca şiddet gören, boşanmak istediği erkek tarafından vahşice katledilen iki çocuk annesi Seher Ç’nin, C.Ç’den ölüm tehditleri aldığı, bu nedenle de şikayetçi olduğu dilekçeler ortaya çıktı.

Ekmek ve Gül’ün ulaştığı 30 Ekim 2020 tarihli dilekçede Seher Ç, 29 Ekim 2020 günü Tuzla Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine “Tehdit, hakaret ve kasten yaralama” nedenleriyle şikayetçi olmuş. Aynı dilekçede Ç.’nin, ayrılmak istediği eşinin kendisinden anlaşmalı boşanacağı ve il değiştireceğini beyan etmesi üzerine şikayetinden vazgeçtiği, ancak 6284 sayılı Kanun kapsamında talep ettiği uzaklaştırma tedbirinin devam etmesini istediği ortaya çıktı.

C.Ç’nin talep edilen uzaklaştırma tedbirine uymaması ve tehditleri üzerine Seher Ç. 27 Kasım 2020 tarihinde Tuzla Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine başvurarak C.Ç’den tekrar şikayetçi olurken, şikayet dilekçesinde eşiyle uzun zamandır tartışmalı olduğunu, yaklaşık 1 aydır ayrı yaşadıklarını, hakarete uğradığını ve ölüm tehditleri aldığını belirtmiş. Seher can güvenliğinin bulunmadığını ve dışarı çıkamadığını, C.Ç’den davacı ve şikayetçi olduğunu dile getirmiş. Aynı dilekçede yine 6284 sayılı Kanun gereği uzaklaştırma talep etmiş ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesini istediğini belirtmiş.

Kendisini tehdit eden C.Ç’den şikayetçi olan Seher Ç’nin öldürülmeden 4 gün önce 10 Aralık 2020 tarihinde İstanbul Anadolu 6. Aile Mahkemesine çekişmeli boşanma davası açtığı da ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde yaşayan ve evlendiği günden beri eşinden şiddet gördüğü için evi terk eden 25 yaşındaki Seher Ç, 14 Aralık günü çocuklarını kayınvalidesinin evine bırakmak için gittiğinde C.Ç. tarafından bıçaklanarak katledildi. (EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Sayıştay raporlarında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sicili kabardı

SONRAKİ HABER

İsrail'de Kovid-19'a karşı toplu aşılama başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...